Edimburg

Els partidaris del "sí" a la independència d'Escòcia augmenten a tres setmanes per al referèndum

Segons una enquesta publicada pel "Daily Mail", els partidaris del "sí" pugen fins al 41,6 per cent, pel 47,6 per cent dels favorables al "no"

RedaccióActualitzat

Després dels dos debats televisats entre el primer ministre Alex Salmond i el líder unionista Alistair Darling, els partidaris de la independència d'Escòcia han augmentat, tot i que molt lleugerament. Segons una enquesta publicada pel "Daily Mail", els partidaris del "sí" pugen fins al 41,6 per cent, pel 47,6 per cent dels favorables al "no".

A tres setmanes per a la votació, el 18 de setembre, el "sí" ha sumat més de quatre punts percentuals respecte a les últimes dades de fa un mes. Per contra, els defensors de mantenir-se al Regne Unit han disminuït tres punts percentuals.

El sondeig es va realitzar sobre una mostra de 1.001 escocesos de més de 16 anys, és a dir, ciutadans que tindran dret a vot el dia de la consulta. El debat sembla decisiu en aquest canvi perquè un de cada quatre enquestats assegura sentir-se més procliu a votar a favor de la independència després del debat que, segons els experts, va guanyar Salmond.

Aquesta enquesta s'ha fet pública en el moment en què representants dels dos posicionaments estan en plena campanya. Un d'ells és el primer ministre britànic, David Cameron, que passa el seu segon dia a Escòcia per donar suport a la campanya a favor de la unitat, que ha qualificat de la "millor fusió de la història". Davant d'empresaris escocesos, Cameron va defensar "els grans avantatges" de pertànyer al Regne Unit davant la independència.

De la seva banda, el primer ministre escocès, Alex Salmond, assegura que la independència permetrà deixar enrere "l'agenda d'austeritat, les retallades en els serveis públics i la creixent pobresa infantil que ofereix la campanya del 'no'".

El proper 18 de setembre, uns 4,3 milions d'escocesos majors de 16 anys estan cridats a les urnes per decidir si Escòcia continua al Regne Unit després de 300 anys. El govern escocès confia que la participació arribi al 80%.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut