Barcelona

Les estacions del metro de Barcelona tindran desfibril·ladors

De moment se n'han col·locat set, a les estacions d'Espanya, Universitat, Catalunya i la Sagrera

RedaccióActualitzat

TMB s'incorpora al programa "Barcelona, ciutat cardioprotegida", i rubrica l'acord amb la instal·lació del primer desfibril·lador al metro de la capital catalana. L'acord s'ha signat aquest divendres al matí entre Joaquim Forn, primer tinent d'alcalde i president de TMB, i el doctor Josep Brugada, president de l'Associació Barcelona Salut.

De moment ja s'han col·locat set desfibril·ladors, repartits entre les estacions més concorregudes de la L1: Espanya, Universitat, Catalunya i Sagrera. En funció dels recursos disponibles, la xarxa d'aquests aparells s'anirà ampliant. Aquests ginys són dins unes capses transparents a la zona central de les andanes i estan pensats perquè qualsevol persona els pugui utilitzar seguint les instruccions.

El projecte "Barcelona, ciutat cardioprotegida" va començar a principis d'aquest any, i té com a objectiu "prevenir les malalties cardíaques" i evitar les morts sobtades per parades del cor, segons va explicar el doctor Brugada al març. L'activitat principal d'aquest programa és instal·lar dispositius de desfibril·lació automàtica en espais públics, com farmàcies o estacions, als quals ara s'hi afegeix el metro.

Amb la firma d'aquest acord, Barcelona es prepara per rebre aquest cap de setmana el Congrés Europeu de Cardiologia 2014, el més gran del món en aquesta matèria. A la cita hi assistiran més de 30.000 cardiòlegs sota l'eslògan "Innovació i cor". A més, s'ha batut un rècord de participació amb més de 14.000 treballs científics enviats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut