La Generalitat va recaptar prop de 46 milions d'euros amb aquesta taxa.
La Generalitat va recaptar prop de 46 milions d'euros amb aquesta taxa.
Barcelona

Salut tornarà els diners de l'euro per recepta a través de transferència bancària

Només retornarà els diners a les persones que els reclamin i que estiguin al corrent de les seves obligacions tributàries

RedaccióActualitzat

El Departament de Salut ha aclarit finalment com retornarà els diners de l'euro per recepta. Ho farà per transferència bancària a tothom qui els reclami, però els diners no arribaran abans de final d'any.

De moment, només 170 persones han reclamat a Salut que els retorni aquesta taxa, que va ser declarada il·legal pel Tribunal Constitucional al maig passat. Les reclamacions es poden fer a través de l'Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat i es recolliran fins a finals d'any. Salut comprovarà un per un si estan al corrent de les seves obligacions tributàries i, si no tenen cap deute amb l'administració, se'ls tornaran els diners.

Des que va implantar l'euro per recepta, a mitjans del 2012, la Generalitat va recaptar prop de 46 milions d'euros. Al gener del 2013, el tribunal constitucional va determinar que no ho podia fer i la taxa es va suspendre de manera cautelar.

Anar al contingut