L'erupció del volcà Tavurvur provoca l'evacuació de diverses comunitats a Papua Nova Guinea

L'erupció del volcà Tavurvur, a Papua Nova Guinea, ha provocat l'evacuació de diverses comunitats properes al volcà i el desviament d'alguns vols internacionals.

Actualitzat

Una nova erupció volcànica s'afegeix a les últimes notícies associades al volcà islandès Bardarbunga. Aquest cop, però, el fenomen s'ha produït molt més lluny de casa nostra, a Papua Nova Guinea.

L'erupció del Tavurvur ha començat al voltant de les 4:00 de la matinada hora local, segons ha informat l'Observatori Vulcanològic de Rabaul, l'antiga capital provincial. L'erupció ha provocat l'evacuació de diverses comunitats properes al volcà, situat a l'Illa de Nova Bretanya, una de les més grans del país. Un segon efecte ha sigut el desviament d'alguns vols internacionals.

Les autoritats han aconsellat romandre a casa als habitants de Rabaul. Residents locals han reportat acumulacions de cendra d'al voltant d'un centímetre a les zones circumdants, després que el volcà expulsés una enorme columna de fum. Segons la companyia Qantas Airways, el núvol de cendres ha provocat alteracions menors en les rutes de vol entre Sydney i Tòquio i entre Sydney i Xangai.

El volcà, que és un dels més actius a la regió, va destruir Rabaul el 1994, quan va entrar en erupció de forma simultània amb un altre volcà, el Vulcan. Després d'aquest episodi, la condició de capital provincial va passar a Kokopo. En comparació, aquest esdeveniment és relativament petit. Hi ha registres d'altres erupcions a principis de 2013, però també a 2011, 2010, 2006, 2005 i 2002.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut