Madrid

El govern espanyol diu que la suspensió de la llei de consultes serà automàtica quan la recorri

La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría adverteix que el seu govern farà complir la Constitució i que, en cas d'aprovar-se la llei de consultes, demanarà que sigui suspesa davant dels tribunals de forma immediata

RedaccióActualitzat

El govern espanyol demana al Parlament de Catalunya que abans d'aprovar la llei de consultes reflexioni sobre si és constitucional o no.

La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría adverteix que el seu govern farà complir la Constitució i que en cas d'aprovar-se la llei de consultes demanarà que sigui suspesa davant dels tribunals de forma immediata.

En aquest sentit, la número dos del govern popular recorda que si el Tribunal Constitucional admet a tràmit la petició del seu executiu la suspensió seria automàtica i per tant deixaria també sense efecte qualsevol acte que emparés la llei, com ara la consulta.

Per tot plegat, Santamaría demana al Parlament que abans de tirar endavant amb la llei s'ho repensi. Santamaría confia que el president Mas acabarà respectant la legalitat i afirma que, fora de la llei i de la Constitució, no es pot parlar de democràcia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut