Conseller d'Interior, Ramon Espadaler.
Conseller d'Interior, Ramon Espadaler.
Barcelona

Espadaler i Fernández Díaz asseguren que el jihadisme està controlat a l'estat espanyol

Tant des del Departament d'Interior com des del ministeri s'explica que l'amenaça jihadista a Catalunya és equiparable a la d'altres països europeus

RedaccióActualitzat

Tant des del Departament d'Interior com des del ministeri s'explica que l'amenaça jihadista a Catalunya és equiparable a la que tenen altres països europeus. Els Mossos també tenen unitats especialitzades que segueixen el fenomen jihadista en coordinació amb les altres policies espanyoles i internacionals.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha explicat que no cal alarmar la població perquè, segons els Mossos d'Esquadra, Catalunya no és un centre especial de reclutament de jihadistes:


"Coneixem des del cos dels Mossos d'Esquadra que Catalunya no és un focus particular de reclutament de persones que vagin a la jihad. Aquest és un fenomen que tenim raonablement controlat, mai es té tot evidentment controlat; hi parem atenció i la hi continuarem parant, però sí posant les coses al lloc sense generar cap tipus d'alarmisme."

El ministre Jorge Fernández Díaz ha reconegut que es manté l'alerta a l'Estat i que és un dels temes que té previst tractar demà a Barcelona amb el seu homòleg francès:

"El nivell d'alerta es manté. No hem modificat el nivell d'alerta. El nivell d'alerta és l'adequat per fer front a qualsevol amenaça. Espanya no té cap mena de perillositat o plus d'amenaçada respecte els nostres socis, veïns i aliats."

 

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut