Joana Ortega atén els mitjans a Sant Climent de Llobregat.
Joana Ortega atén els mitjans a Sant Climent de Llobregat.
Sant Climent de Llobregat

La Generalitat respon al govern espanyol que la llei de consultes és "l'eina per expressar l'anhel col·lectiu"

Ortega respon al govern espanyol que la llei de consultes "és l'eina que ens ha de permetre expressar aquest anhel col·lectiu", i espera que al setembre estigui aprovada.

RedaccióActualitzat

Quan falten dues setmanes per a la Diada, el govern ja compta els dies per a la consulta. En un acte amb l'alcalde de Sant Climent de Llobregat, la vicepresidenta Joana Ortega ha assegurat que "està tot preparat" i que "tot el mes d'agost que treballen incansablement". Ortega ha aprofitat l'acte per respondre a  l'avís del govern espanyol, que ja ha assegurat que recorrerà la llei de consultes davant el Tribunal Constitucional.

La resposta del govern a l'executiu de Mariano Rajoy, que demana aturar la llei de consultes i amenaça amb una suspensió del 9-N, ha estat contundent. La vicepresidenta retreu al govern espanyol que avanci esdeveniments, quan vol combatre una llei que ni tan sols s'ha votat. 

"Hi ha un instrument jurídic, la llei de consultes populars, que el mes de setembre, espero que abans de la Mercè, pugui ser aprovada. Aquesta és l'eina que ens ha de permetre expressar aquest anhel col·lectiu."

Ortega acusa el govern espanyol de tenir una actitud "preventiva" i "negativista" davant una llei que "encara no ha estat ni aprovada ni publicada". La vicepresident considera que l'avís del govern de Mariano Rajoy és "una mica exagerat i poc prudent".

"El govern del Partit Popular ens té acostumats a aqueta política preventiva; de judicialitzar i fer requeriments a lleis que no han estat ni votades ni aprovades."

Tot preparat

La vicepresidenta, que ha visitat aquest divendres a la tarda Sant Climent de Llobregat per recollir un document de suport a la consulta per part del municipi, ha remarcat que el govern està treballant "perquè tot estigui preparat" per votar el 9-N.

Ortega aposta pel "pas a pas" per arribar a al consulta, però amb un intercanvi amb l'alcalde de Sant Climent, no ha pogut evitar un "està tot preparat"L'alcalde Isidre Sierra li ha dit: "No afluixeu. Estem amb vosaltres" i Ortega li ha respost de seguida. "No ho dubtis, alcalde, no afluixem. Està tot preparat. Tot el mes d'agost que treballem incansablement". 

Ortega ha reconegut, en rebre el document de suport, que "aquesta expressió del poble i unànime de les forces polítiques és un gran escalf per al govern de la Generalitat".

Anar al contingut