Perpinyà

Perpinyà es converteix en el centre del fotoperiodisme amb el festival Visa pour l'Image

Perpinyà acull, fins el 14 de setembre, una selecció dels millors treballs fotogràfics del present i del passat

RedaccióActualitzat
Comença la 26a edició del Visa pour l'Image, que torna a fer de Perpinyà l'epicentre del fotoperiodisme internacional. Una mirada a conflictes com els d'Ucraïna, la República Centreafricana o la guerra del Vietnam, en una trentena d'exposicions repartides per tota la ciutat.

Del 30 d'agost al 14 de setembre les exposicions, reportatges o antologies d'un fotògraf, abracen una gran diversitat de temes: guerra, natura, medi ambient, pobles, religions, fets de societat i grans esdeveniments de la nostra època.

Les vetllades de Visa pour l'Image al Campo Santo ressegueixen els fets més destacats de l'any transcorregut i presenten reportatges sobre nombrosos temes dels quals es parla i temes que se silencien.

Perpinyà també constitueix un fòrum de discussió per als professionals, que poden parlar dels problemes de la seva feina i debatre sobre qüestions de producció i d'utilització de les imatges, així com del futur de la seva professió. Són molts els temes tractats en el marc del col·loqui i de les trobades amb els fotògrafs.

Precarietat laboral

Visa pour l'Image tornarà a mostrar les imatges d'un món convuls en un context de cada cop més perill i de precarietat laboral per als fotoperiodistes. El director del festival, Jean François Leroy, reivindica el testimoni periodístic, sobretot davant les últimes morts de reporters, com la de com James Foley. De fet, al Visa s'homenatjarà Anja Niedringhaus, assassinada a l'abril per un policia afganès.

El passat i el present

Imatges immortalitzades per soldats vietnamites convertits en fotògrafs durant la guerra fa 40 anys, fotos de nens apassionats pel futbol en una favela al Brasil. Reportatges sobre els abusos sexuals a l'exèrcit nord-americà, l'impacte del tifó a les Filipines o les protestes de la plaça Maidan.

I segons el director del Festival, també hi haurà un espai per a la reflexió, amb l'exposició de fotos amb telèfon mòbil "Amateurs en portada".

El primer màster de fotoperiodisme a Perpinyà

Una de les novetats que s'han donat a conèixer en aquesta edició és la creació d'un màster de fotoperiodisme que impartirà la Universitat de Perpinyà a partir del 2015 en col·laboració amb el festival Visa Pour l'Image. S'oferiran 20 places i els estudiants hauran de superar una selecció prèvia.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut