Cascos blaus en missió de pau als Alts del Golan, entre Israel i Síria.
Cascos blaus en missió de pau als Alts del Golan, entre Israel i Síria.
Alts del Golan

Alliberats 32 cascos blaus, d'un total de 81, retinguts per una branca d'Al-Qaeda als Alts del Golan

Formen part d'un grup de 81 cascos blaus que estaven en missió d'observació de l'ONU quan van ser capturats

RedaccióActualitzat

Han quedat alliberats 32 dels 81 cascos blaus filipins de la missió d'observació de l'ONU als Alts del Golan que estaven retinguts des de feia tres dies per milicians islamistes d'Al-Nusra.

Les Nacions Unides han reconegut que per rescatar-los ha calgut enfrontar-se a trets amb els milicians d'aquesta branca d'Al-Qaeda, que lluita en la guerra civil siriana contra el règim d'Al-Assad.

Ha estat al cantó sirià de la terra de ningú que, des de 1974, fa de coixí entre Síria i Israel.

Els 44 cascos blaus de les illes Fiji retinguts per Al-Nusra des de dijous, però, continuen a mans d'aquest grup rebel. Segons les milícies islamistes són en un lloc segur i amb un bon estat de salut.

L'ONU ha explicat que "fonts fiables" els han confirmat que els 44 soldats de Fiji en missió de pau estan sans i estalvis. Tot i que no els han vist, els cascos blaus, les Nacions Unides confien en la veracitat de la informació.

A través de mitjancers, els islamistes han fet saber a la missió de les Nacions Unides a la zona, la UNDOF, que els 44 soldats eren en una zona de batalla i corrien perill, i per això aquests milicians relacionats amb Al-Qaeda se'ls van endur.

A la regió hi ha més de 1.200 cascos blaus de l'ONU: la seva missió és controlar aquesta franja de separació entre Israel, Síria, el Líban i Jordània.
Anar al contingut