La Seu d'Urgell

Dos detinguts, de 45 i 68 anys, per guardar diverses armes procedents de la Guerra civil Espanyola

La policia desconeix l'origen de les armes, 5 metralladores i un morter dels anys 30, tot i que sospita que havien de ser destinades al col·leccionisme de manera il·legal

RedaccióActualitzat
La Guàrdia Civil ha detingut, a la localitat de la Seu d'Urgell, dues persones que estaven en possessió de diverses armes procedents de la Guerra Civil, que presumiblement havien de ser destinades al col·leccionisme de forma il·legal.

Segons ha indicat la Guàrdia Civil en un comunicat, entre les armes confiscades hi ha cinc metralladores i un morter, per la qual cosa s'està comprovant si són aptes per ser disparades. Als detinguts se'ls imputa un suposat delicte de tinença i dipòsit d'armes de guerra.

Les investigacions es van iniciar a finals del mes de juny, quan es va sospitar de la possible existència d'un magatzem a la comarca de l'Alt Urgell on es podia estar amagant o emmagatzemant diverses armes antigues.

Després de fer un registre en un magatzem de conreu, es va localitzar material de guerra i armes, entre les quals, les cinc metralladores completes, tres del model ZB.37 i dues del model Alfa 7,92, així com diversos canons de recanvi, un morter del calibre 60, i altres utensilis i peces relacionades amb aquestes armes.

Els detinguts són dos homes residents a la comarca de l'Alt Urgell, J. M. L., de 45 anys, i S. C. M., de 68 anys, que eren els responsables de l'emmagatzematge de les armes.

S'ignora l'origen de les armes, però se sospita que la seva destinació, per la seva antiguitat, podria ser algun col·leccionista. També existeix la possibilitat que alguna d'aquestes armes no sigui apta per a l'ús per haver estat manipulada, encara que, fins al moment, no s'ha trobat cap documentació que n'acrediti l'origen i la seva lícita tinença, ni que demostri que estiguin legalment inutilitzades. La Guàrdia Civil continua les investigacions per aclarir l'origen d'aquestes armes i si poden arribar a funcionar.

La metralladora ZB37 és una arma de fabricació txecoslovaca, de finals dels anys 30, mentre que la metralladora ALFA és de fabricació espanyola i va ser utilitzada a la Guerra Civil. La Guàrdia Civil és la competent en matèria d'Armes i Explosius, de manera que totes les armes de guerra que es vulguin col·leccionar, han d'estar prèviament inutilitzades i inscrites en un llibre de registre de col·leccionista que autoritza la Direcció General de la Guàrdia Civil.

Per aquests fets s'han instruït diligències que han estat lliurades al jutjat d'instrucció de la Seu d'Urgell. El material confiscat ha quedat en dipòsit a disposició judicial, a les dependències de la Guàrdia Civil de Lleida, per a la seva posterior remissió al Departament de Criminalística de la Guàrdia Civil, per a l'estudi corresponent.

Anar al contingut