Bellaterra

Mas referma que convocarà la consulta i demana respecte al govern espanyol per la legalitat del procés

Mas defensa la legalitat de la llei de consultes, avalada pel Consell de Garanties Estatutàries, en resposta a l'anunci d'impugnar-la feta pel govern espanyol

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Artur Mas, demana respecte al govern espanyol. Després que aquest divendres l'executiu de Mariano Rajoy va avisar que recorrerà la llei de consultes, fins i tot abans que hagi vist la llum, Mas ha receptat respecte per "la majoria social catalana".

Mas defensa la legalitat de la llei de consultes, avalada pel Consell de Garanties Estatutàries, en resposta a l'anunci d'impugnar-la. A més, es referma en el propòsit de convocar a les urnes el 9 de novembre.

"Aprovarem una llei de consultes per emparar legalment la consulta del 9-N? Sí, i probablement amb una majoria molt gran si el PSC realment fa el que ha dit que faria. Això hauria de fer reflexionar les autoritats de l'Estat. I, d'acord amb aquesta llei, el president català convocarà la consulta? Doncs la convocarà i per al 9-N"

En el consell nacional conjunt de Convergència i Unió, que ha ratificat Ramon Maria Espadaler com a número dos de la formació, el president de la Generalitat ha fet valdre el consens polític del Parlament a favor de la consulta per demanar al govern espanyol que no presenti recurs al Tribunal Constitucional contra el 9-N.

"El que ha de fer el govern espanyol és respectar la majoria social catalana, el consens polític, la Llei de consultes i el dictamen favorable del Consell de Garanties Estatutàries. Respectant això la consulta és legal i es pot fer"

Unitat per damunt de tot

Mas ha fet també una crida a la unitat dirigida a tots els partits, però també en clau interna. El president ha recordat que "quan les coses es fan bé i junts, els resultats són millors".

"En l'hora gran de Catalunya no es pot liderar des del tacticisme polític i la miopia de curta volada"

Durant el consell nacional de CiU, el dirigent ha reivindicat les decisions "pensades, parlades i consensuades", especialment davant la que ha qualificat com la "més contundent i sistemàtica operació de destrucció de l'autogovern" que pateix Catalunya per part de l'Estat.

Relleu a Unió

Mas ha fet aquestes demandes en el consell nacional conjunt de Convergència Democràtica i Unió Democràtica, en què s'ha tancat el relleu a la secretaria general de la federació. Ramon Espadaler ocuparà aquest càrrec en substitució de Josep Antoni Duran i Lleida i Lluís Corominas serà el número dos de CiU, en substitució de Xavier Trias.

Aquest dissabte ha estat la primera vegada que s'han reunit les dues formacions després de l'esclat del "cas Pujol" i les declaracions creuades entre dirigents convergents i democristians per la consulta sobiranista.

Davant el repte imminent de la consulta del 9 de novembre, el secretari general adjunt de CiU, Lluís Maria Corominas, ja havia demanat que el consell nacional servís per consolidar la federació.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut