Imatge del vídeo que va gravar el pare d'Ashya King.
Imatge del vídeo que va gravar el pare d'Ashya King.
Màlaga

Troben a Màlaga el nen anglès malalt que els pares es van endur de l'hospital

Ashya King és en un hotel a tres quilòmetres de Vélez-Málaga i serà admés en un hospital

RedaccióActualitzat

El nen britànic de cinc anys que té un tumor cerebral i que estava retingut pels pares en un lloc desconegut és a Espanya. El menor va ser segrestat pels seus pares d'un hospital anglès i ara han estat detinguts per la policia espanyola.

Ashya King és en un hotel a tres quilòmetres de Vélez-Málaga i serà admès en un hospital.

Ashya havia estat segrestat feia dos dies d'un hospital de Southampton, al sud d'Anglaterra, i des de llavors havia desaparegut juntament amb els seus pares i sis germans.

Després d'arribar en ferri a Cherbourg, al nord-oest de França, dijous a la nit, es va treballar contra rellotge per mirar de localitzar el nen, ja que estava en perill de mort si no se seguia el protocol mèdic establert per a la seva malaltia.

Per a les autoritats britàniques, era vital trobar-lo perquè el nen només es pot moure en cadira de rodes i no es pot comunicar.

Ashya, operat per última vegada fa set dies, depèn d'una sonda nasogàstrica que li permet menjar, però es temia que aquest dissabte la bateria ja estigués esgotada.

Un amic de la família va dir que els pares d'Ashya, Brett King, de 51 anys, i Naghemeh King, de 45 anys, havien actuat per "desesperació".

El pare, en canvi, diu que se'l van emportar perquè a l'hospital on era no li podien fer un tractament específic. Així que van pensar fer-l'hi a l'estranger, concretament a Praga, on en finançarien ells mateixos el cost. Abans que el pare fos detingut, la família d'Ashya va penjar un video a la xarxa per explicar que la família estava atenent bé el seu fill.


"Avui ens hem trobat la molesta situació de veure que la seva cara és a tot arreu, a internet, als diaris, i se'ns etiqueta de segrestadors, que posem la seva vida en perill, ens acusen de negligència. S'ha parlat molt d'aquesta màquina. Com veuen, està endollada i tenim càrregues d'alimentació aquí. Al nen no li passa res dolent, està molt content. De fet, des que el vam anar a buscar a l'hospital riu molt més."

 Els pares de nen són testimonis de Jehovà, però ni aquesta organització religiosa ni tampoc la policia ho relacionen per ara amb els fets.

Anar al contingut