Ciutadans d'Amirli evacuats.
Ciutadans d'Amirli evacuats.
Washington

Els Estats Units ataquen el setge de l'ISIL a Amirli, a l'Iraq, i envien ajuda humanitària a la ciutat

El Pentàgon ha llançat diversos atacs contra combatents de l'Estat Islàmic i ha fet arribar ajuda humanitària a la ciutat assetjada d'Amirli

RedaccióActualitzat

La matinada de diumenge els Estats Units han fet una nova actuació militar a l'Iraq. De fet, ha estat una doble actuació. D'una banda, el Pentàgon confirma que ha llançat diversos atacs contra combatents de l'Estat Islàmic que assetgen la ciutat d'Amirli. I, d'altra banda, les forces americanes han fet arribar ajuda humanitària a la població civil de la zona, amb ajuda del Regne Unit, França i Austràlia.

Tot, segons Washington, a petició del govern de Bagdad i per alleugerir el setge que viuen milers de xiïtes des de fa gairebé dos mesos en aquesta zona, situada 150 quilòmetres al nord de la capital iraquiana.

El portaveu del Pentàgon afrimava que l'operació militar s'ha dissenyat per alleugerir la situació d'unes 15.000 persones d'Amirli, que han quedat aïllades i sense subministrament mentre es feien fortes davant el setge dels sunnites radicalitzats.

L'operació militar, però, es preveu limitada en l'abast i en la durada, d'acord amb les necessitats del col·lectiu atrapat a Amirli.

La Casa Blanca avalua ara l'estratègia a seguir per eventuals atacs selectius sobre posicions de l'ISIL dins de Síria.

Anar al contingut