V a Edimburg dissabte 30 d'agost.
V a Edimburg dissabte 30 d'agost.
Barcelona

L'assaig de la V s'ha fet en més de 20 ciutats del món aquest cap de setmana

L'últim cap de setmana d'agost ofereix més de vint rèpliques de la mobilització de l'Onze de Setembre repartides per tot el món

RedaccióActualitzat

L'Assemblea Nacional Catalana continua mobilitzant els catalans que viuen a l'estranger per fer rèpliques a petita escala de la V prevista a Barcelona per a l'Onze de Setembre.

Dublín, Buenos Aires o Boston fa uns dies que presentaven al món la seves rèpliques de la V que es farà per la Diada a Barcelona. Aquest cap de setmana s'han mobilitzat altres ciutats on hi viuen molts catalans, com són Brussel·les, Londres i Nova York. N'hi havia moltes de previstes i això ha fet que la V es doni a conèixer per tot el món.

Dissabte, les més multitudinàries van ser a París, Londres, Edimburg i Ginebra. Però també n'hi havia a Washington, a Queretaro, Mèxic, i a Houston. A Europa destacaven les de Ginebra, Zuric, Viena i Frankfurt.

Diumenge n'hi ha hagut a cinc ciutats d'Austràlia: Perth, Melbourne, Sydney, Adelaida i Brisbane i a una ciutat de Mèxic, a Guadalajara. També s'hi han afegit Oslo, Brussel·les i Nova York. I per acabar, cal dir que Polònia també ha fet dos assajos: dissabte a Szczecin i diumenge a Varsòvia.

V a Edimburg

La V d'Edimburg ha estat una de les més destacades d'aquest cap de setmana a tot el món. Es va fer aquest dissabte, només divuit dies abans del referèndum d'independència d'Escòcia.

Un centenar de persones es van reunir a Calton Hill, un turó al centre de la capital escocesa, per fer una rèplica de la V com la que es realitzarà a Barcelona l'Onze de Setembre.

Vestits amb samarretes de colors i amb senyeres i estelades, els participants van cridar consignes en favor de la independència i van reclamar la consulta del 9 de novembre a Catalunya.

La reivindicació catalana va comptar amb la participació de membres de la campanya Yes Scotland. A més dels residents, a l'acte s'hi van afegir turistes catalans que visitaven la ciutat.

Brussel·les també s'apunta

Aquest diumenge, Brussel·les, la capital política d'Europa, ha fet la seva pròpia V. Unes dues-centes persones han participat en la convocatòria de l'ANC per reivindicar el dret dels catalans a votar en un referèndum d'independència.

L'acte s'ha celebrat al Parc del Cinquantenari. Els ciclistes de "Pedalem per la independència" han desplegat pancartes gegants reclamant als líders europeus el dret a votar.

Pancartes a Montserrat

Paral·lelament, l'ANC ha desplegat dues pancartes aquest matí dirigides al papa Francesc des del monestir de Montserrat, amb el lema: "El 9-N votarem llibertat".

Antecedents: Via Catalana

L'any passat les rèpliques de la Via Catalana al món van servir per animar a la participació de la que es va fer l'Onze de Setembre. Se'n van fer a la Gran Muralla de la Xina, al centre de Londres i a Times Square, a Nova York.

 

Anar al contingut