Arriba setembre i viu l'estiu

Arrenca el nou mes amb un dia molt estiuenc. El Sol serà el dominador a la major part del territori, amb poc espai per als núvols baixos i menys encara per als núvols d'evolució. Les temperatures diürnes pujaran una mica més. L'estabilitat sembla garantida a mig termini.

Néstor GómezActualitzat

Sembla un caprici dels déus que el mes de setembre comenci amb un temps més estiuenc que molts dels dies que hem tingut a l'agost i al juliol. Encetem la setmana amb el domini de l'anticicló i amb l'arribada d'aire més càlid. Hi haurà poc espai per als núvols.

De fet, els núvols més importants els esperem al matí. Seran de tipus baix i estaran localitzats a la costa central i a punts del terç nord on hi hagi pogut quedar humitat acumulada dels ruixats de la tarda anterior. Amb el pas de les hores, aquests núvols han de minvar fins a quedar-ne alguns residus, poc extensos. En general, serà un dia molt assolellat. Els núvols d'avui a la tarda seran els típics de "bon temps", puntuals i sense possibilitat de derivar en tempesta. Al final del dia, els núvols baixos poden tornar al litoral central i a la Costa Daurada.

Les temperatures mínimes poden baixar una mica en general, tot i que en alguns indrets del Pirineu i a l'Empordà poden ser una mica més altes a causa del vent. Les màximes pujaran i la calor repuntarà, amb valors que podran arribar als 34 ºC a punts de l'oest i el sud de Catalunya.

La calma i l'ambient estiuenc també arribaran al País Valencià, on quedaran pocs núvols. Les temperatures pujaran a les comarques de l'interior. A les Balears, el cel estarà més ennuvolat i no s'hi descarta alguna gota. El vent del nord s'intensificarà a Menorca.

I els pròxims dies...

L'ambient de calma meteorològica es mantindrà un quants dies, amb presència de més o menys núvols baixos o núvols d'evolució. S'albira un possible canvi més significatiu de cara a divendres, però queda molt lluny. La calor continuarà amb nosaltres durant el tram inicial de la setmana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut