Una dona passa per davant d'un establiment d'El Corte Inglés a Madrid. (Foto: EFE)
Una dona passa per davant d'un establiment d'El Corte Inglés a Madrid. (Foto: EFE)
Madrid

El Corte Inglés trenca cinc anys de caigudes en els beneficis i ja es planteja l'expansió internacional

Amb els comptes sanejats i basant-se en l'expectativa que el consum es vagi recuperant, el grup es planteja fer el salt cap a la internacionalització

RedaccióActualitzat

Feia cinc anys que el Corte Inglés no augmentava els beneficis. El gegant comercial pot ser un bon indicador per mesurar el consum, i enguany presenta un augment dels beneficis i es marca una estratègia d'expansió internacional.

En el seu últim any fiscal, entre el març del 2013 i febrer del 2014 l'empresa de grans magatzems va incrementar els beneficis un 6,2 per cent, fins als 174 milions d'euros. És el primer cop des de l'inici de la crisi econòmica que presenta beneficis a l'alça.

La junta d'accionistes d'El Corte Inglés ha aprovat els resultats positius, que contrasten amb una xifra de negoci que s'ha reduït gairebé un 2%, fins als 14.000 milions d'euros.

Amb aquests resultats, El Corte Inglés es manté com el primer gran magatzem europeu en volum de negoci, per davant del britànic Marks and Spencer.

Salt internacional

La direcció de la companyia fa constar que a l'últim trimestre hi ha hagut una lleu evolució positiva del consum que, tot i això, encara no ha tingut gaire impacte en els comptes de l'empresa. 

Amb els comptes sanejats i basant-se en l'expectativa que el consum es vagi recuperant, el grup es planteja fer el salt cap a la internacionalització. Actualment està present a Espanya i Portugal, però la seva filial de moda Sfera ja té botigues a Llatinoamèrica.

 

Anar al contingut