Barcelona

Les víctimes mortals en zona interurbana es redueixen a menys de la meitat que l'agost passat

El director del Servei Català de Trànsit, Joan Josep Isern, ha explicat que la prudència i la responsabilitat dels conductors han contribuït decisivament en la reducció de més d'un 50% de la mortalitat per accident de trànsit en zona interurbana

RedaccióActualitzat

Aquest mes d'agost s'han registrat 10 víctimes mortals en carretera i autopista. Això representa un descens del 52,4% respecte a l'agost de 2013, quan van morir 21 persones, i una reducció del 54,5% respecte a les 22 víctimes mortals de l'agost de 2010.

El director del Servei Català de Trànsit, Joan Josep Isern, ha explicat que la prudència i la responsabilitat dels conductors han contribuït decisivament en la reducció de més d'un 50% de la mortalitat per accident de trànsit en zona interurbana registrada durant aquest mes d'agost.

Per primera vegada a la història el pont del 15 d'agost no ha registrat cap víctima mortal en zona interurbana.

No obstant això, el Servei Català de Trànsit fa una crida a no abaixar la guàrdia el que resta d'aquest últim cap de setmana d'agost.

Per evitar accidents, recorda que cal respectar els límits de velocitat, mantenir la distància de seguretat entre vehicles i utilitzar els sistemes de seguretat passiva, com el cinturó, el casc i els sistemes de retenció infantil. També convé recordar els perills de combinar alcohol, drogues estupefaents o determinats fàrmacs amb la conducció.

Fins a les 24 hores d'aquest diumenge s'estima que arribin a l'àrea metropolitana 270.000 vehicles.

Campanya informativa

L'SCT recorda que durant l'agost s'han dut a terme diferents accions per garantir una mobilitat més segura. Una campanya informativa a través de controls preventius i informatius de la velocitat als panells de missatgeria variable de diverses carreteres catalanes per advertir i conscienciar els conductors dels excessos de velocitat.

Dispositiu especial dels Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra, a l'agost, han tingut en marxa un dispositiu especial de trànsit amb un total de 7.516 controls planificats, entre els quals n'hi ha hagut 2.400 d'alcoholèmia, 1.530 de velocitat, 1.458 de transports i 473 de Premot, entre d'altres.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut