El d'Amerli ha estat el setge més llarg en l'ofensiva jihadista d'aquest estiu a l'Iraq.
El d'Amerli ha estat el setge més llarg en l'ofensiva jihadista d'aquest estiu a l'Iraq.
Iraq

L'exèrcit iraquià trenca el setge dels jihadistes sobre Amerli

Ho fa amb l'ajuda de combatents kurds i, sobretot, la de l'aviació nord-americana, amb la qual han forçat la retirada de l'Estat Islàmic

RedaccióActualitzat
L'exèrcit iraquià ha trencat el setge imposat per l'Estat Islàmic sobre Amerli, la ciutat al nord de Bagdad que des de feia dos mesos no tenia ni queviures ni medicaments. Ho ha fet amb l'ajuda de combatents kurds i, sobretot, de l'aviació nord-americana, amb la qual han forçat la retirada dels jihadistes. El Pentàgon ha confirmat nous atacs aeris de suport a l'ofensiva terrestre a Amerli i també a Mossul.
 
El d'Amerli ha estat el setge més llarg en l'ofensiva jihadista d'aquest estiu a l'Iraq. Els 20.000 habitants de la ciutat han hagut de sobreviure tot aquest temps amb l'ajuda humanitària llançada des d'avions occidentals. 
 
Alemanya, per la seva banda, ha anunciat ajuda militar a l'Iraq. En concret, l'entrega d'armes als combatents kurds que lluiten al nord contra els jihadistes de l'Estat Islàmic. La cambra baixa del Parlament alemany ho discuteix aquest dilluns en una sessió extraordinària.
Anar al contingut