Els opositors pakistanesos han ocupat les oficines centrals de la televisió estatal.
Els opositors pakistanesos han ocupat les oficines centrals de la televisió estatal.
Islamabad

Augmenta la tensió al Pakistan, amb l'oposició posant setge al govern del primer ministre Nawaz Sharif

Les forces de seguretat del Pakistan desallotgen els opositors de l'edifici de la televisió pública i es reprèn l'emissió del canal. Les protestes contra Nawaz Sharif s'intensifiquen el cap de setmana amb tres morts i centenars de ferits

RedaccióActualitzat

Alta tensió al Pakistan, amb l'oposició posant setge al govern del primer ministre Nawaz Sharif. Després d'un cap de setmana de violència, amb tres morts i centenars de ferits, els manifestants han irromput a les oficines centrals de la televisió estatal, al centre d'Islamabad. Instants després, la cadena ha deixat d'emetre. Immediatament, però, la intervenció de les forces de seguretat especials pakistaneses ha servit per desallotjar els opositors i ara ja es torna a veure la televisió.

Els militars han escortat els manifestants antigovernamentals que envoltaven la seu de la televisió estatal i han augmentat els controls a l'edifici. L'evacuació ha transcorregut aparentment sense violència i els manifestants han abandonat les instal·lacions de manera pacífica.

Mentrestant, la policia ha disparat gasos lacrimògens i bales de goma contra els manifestants en altres punts de la capital, però està reculant davant l'avenç de nombrosos pakistanesos armats amb pals de fusta. Les protestes, que també estan arribant a altres edificis governamentals i fins i tot a la residència del primer ministre, estan liderades per l'exjugador de criquet i polític Imran Khan i el clergue Tahir Ul-Qadri. Davant d'aquest escenari, s'ha suspès l'inici del curs escolar, previst per aquest dilluns.

La protesta ja feia 15 dies que durava i reclamava la dimissió del primer ministre, Nawaz Sharif. L'acusen de frau en les eleccions de l'any passat, quan va ser escollit per majoria absoluta. La crisi energètica, la inseguretat i la mala situació econòmica del Pakistan estan fent augmentar el descontentament social.

Anar al contingut