Vehicles que han vingut amb vaixell a Barcelona.
Nou augment de les vendes de cotxes a l'agost.
Madrid

Les vendes de cotxes ja acumulen un any de creixement

Les matriculacions de vehicles augmenten gairebé un 14% els últims dotze mesos

RedaccióActualitzat

Ja fa un any que no paren de créixer les matriculacions de cotxes al mercat espanyol. El mes d'agost no ha estat l'excepció. Les matriculacions es van situar en 45.355 unitats, un augment del 13,7% en comparació amb el mateix mes de l'any passat, segons dades de les associacions de fabricants (Anfac), concessionaris (Faconauto) i venedors (Ganvam).

En els vuit primers mesos d'aquest exercici, els lliuraments de cotxes van experimentar un creixement del 16,4%, fins a 583.663 unitats, en comparació amb les 501.260 unitats venudes el mateix període del 2013. A Catalunya se n'han venut més de 7.200, un 6% més que l'agost de l'any passat.

Les tres associacions han indicat que aquests volums de vendes comporten que el mercat automobilístic espanyol acumuli un any complet de creixement de manera ininterrompuda, gràcies, sobretot, a l'esforç comercial dels fabricants i dels concessionaris i al Pla PIVE. Dos de cada tres cotxes que s'han venut a l'agost són dièsel. Els híbrids i elèctrics només són l'1%.

 

Anar al contingut