Jordi Pujol en una imatge del juny passat. (Foto: ACN)
Jordi Pujol en una imatge del juny passat. (Foto: ACN)
Barcelona

Plataforma per Catalunya presenta una querella contra Jordi Pujol

El partit demana que s'investigui l'expresident per blanqueig de capitals i delicte fiscal i fa una crida a la resta de formacions a sumar-s'hi

RedaccióActualitzat
Plataforma per Catalunya ha presentat als jutjats de Barcelona una querella contra l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol i la seva dona i ha fet una crida perquè s'hi sumin altres partits i entitats, en el que apunten que "pot tractar-se del pitjor cas de corrupció viscut a Catalunya". Plataforma per Catalunya ha demanat, en aquest sentit, que s'investigui Pujol per blanqueig de capitals i delicte fiscal.

Pel secretari general del partit, Ramon Hernando, "el poble de Catalunya ha de saber el que està passant. Si tot el que es diu és veritat és molt greu perquè estem davant d'un cas de corrupció generalitzada durant 32 anys. Això vol dir que s'ha estat robant al poble de Catalunya durant molts anys d'una forma sistemàtica".

Plataforma per Catalunya ha demanat al jutge que citi a declarar l'exlíder d'ERC Josep-Lluís Carod-Rovira, com també ho farà Manos Limpias, per haver dit en declaracions a Ràdio Euskadi que un dirigent de CiU li va confessar que el partit cobrava comissions il·legals del 5% per a la concessió d'obres de la Generalitat.

PxC vol també que la seva querella s'afegeixi a la que va presentar Manos Limpias contra el matrimoni Pujol a finals de juliol.

Anar al contingut