Madrid

Dimiteix el cap de la policia municipal de Madrid en continuar imputat pel "cas Madrid Arena"

Emilio Monteagudo dimiteix després de saber que el jutge ha mantingut la seva imputació i anirà a judici

RedaccióActualitzat
El cap de la policia municipal de Madrid, Emilio Monteagudo, ha dimitit després de saber que el jutge que ha investigat la tragèdia del Madrid Arena ha mantingut la seva imputació i, per tant, anirà a judici. El magistrat, després de dos anys d'instrucció, manté les imputacions a setze persones, entre les quals hi ha Monteagudo i Miguel Ángel Flores, l'organitzador de la festa de Halloween en què van morir cinc adolescents el 2012.

A Monteagudo, el jutge l'acusa de negligència perquè considera que la presència policial va ser contemplativa, insuficient i esporàdica, i va mostrar passivitat davant dels fets. Per la seva banda, de l'organitzador de la festa diu que era plenament conscient que hi havia un sobreaforament al local, però va sacrificar la seguretat per obtenir una beneficis econòmics desmesurats.

El jutge conclou que se'ls ha de jutjar per cinc delictes d'homicidi imprudent i deu de lesions. Recordem que, si bé l'aforament del pavelló Madrid Arena era de 10.600 persones, al final n'hi van entrar 23.000.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut