Barcelona

Mas reitera que convocarà la consulta i els catalans podran votar

En una reunió amb alts càrrecs de la Generalitat, el president els ha dit que cal "tenir moral de victòria" perquè "el país ha treballat molt per arribar a aquest moment decisiu"

RedaccióActualitzat

Artur Mas ha reunit 250 alts càrrecs del govern al palau de la Generalitat per donar el tret de sortida al nou curs polític. Hi havia tots els consellers, directors i secretaris generals i directius d'empreses públiques. El president els ha traslladat un missatge d'optimisme. Mas ha assegurat que el 9 de novembre convocarà la consulta i que els catalans podran votar.

Segons ha pogut saber TV3, a diferència de la reunió de l'any passat, Mas no ha fet cap metàfora marinera o aeronàutica sinó que ha comparat la situació actual amb una cursa automobilística. "El país ha treballat molt de temps per arribar a aquest moment decisiu. Estem a la 'pole position'". Per això ha demanat als alts càrrecs i al país "moral de victòria i sintonia completa". Aquest últim comentari de Mas podria fer referència a les declaracions dels últims dies de diferents membres sobre el procés.

A la sortida, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha assegurat que el president els ha expressat que "tenim possibilitats de tirar endavant allò que ens hem proposat" i que "hi ha la certesa que la consulta serà convocada i que es podrà votar. Hi ha una certesa absoluta".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut