Jihadistes de l'Estat Islàmic a l'Iraq.
Els jihadistes de l'Estat Islàmic a l'Iraq pretenen esborrar qualsevol rastre de població no musulmana o no sunnita.
Iraq

L'ONU enviarà una missió a l'Iraq per investigar els crims dels jihadistes i combatre'n la impunitat

Amnistia Internacional denuncia una campanya sistemàtica de neteja ètnica i les Nacions Unides xifren en almenys 1.420 els morts a l'Iraq a l'agost

RedaccióActualitzat
Condemna contundent de l'ONU i Amnistia Internacional a la violació continuada dels drets humans per part dels jihadistes de l'Estat Islàmic a l'Iraq. Les Nacions Unides han aprovat de forma unànime i urgent enviar una missió al nord d'aquest país per investigar els crims dels terroristes islàmics i combatre'n la impunitat. Una resolució que han adoptat a petició de l'Iraq i França pels actes comesos, "d'un nivell inhumà inimaginable", segons ha denunciat l'alta comissionada pels Drets Humans, Flavia Pansieri.

En el mateix sentit, en el seu últim informe, Amnistia Internacional denuncia una campanya sistemàtica de neteja ètnica, que es fa mitjançant segrestos i execucions massives de persones que pertanyen a minories ètniques, segons han explicat testimonis de supervivents de les matances i de desplaçats. Relats que descriuen execucions sumàries, com per exemple la de desenes d'homes i nens de la regió de Sinjar, al nord, que van ser capturats, carregats en camionetes i duts als afores dels pobles per executar-los en grups o individualment.

Amnistia diu que l'Estat Islàmic ha transformat zones rurals en autèntics camps de la mort. Les matances que pretenen esborrar qualsevol rastre de població no musulmana o no sunnita.

Segons les últimes xifres de l'ONU, només a l'agost, almenys 1.420 persones han mort en aquest país a causa dels combats i els actes terroristes.

L'ofensiva jihadista ha posat en alerta Europa. Així, el govern alemany ha defensat la necessitat d'armar els kurds del nord de l'Iraq i l'executiu britànic ha anunciat un paquet de mesures per aturar el retorn d'islamistes britànics que han anat a combatre a Síria o l'Iraq.

Anar al contingut