Madrid

L'atur trenca la tendència a la baixa i puja en 3.385 persones a l'agost a Catalunya i en 8.070 a tot l'Estat

El nombre d'aturats se situa en prop de 572.000 a Catalunya i en 4.427.930 persones a tot l'Estat, segons el Ministeri de Treball i Seguretat Social

RedaccióActualitzat

El nombre de parats que s'han registrat en les oficines dels serveis públics de treball ha pujat a l'agost en 3.385 persones a Catalunya, on ara hi ha prop de 572.000 parats, segons les dades del Ministeri de Treball i Seguretat Social. Aquest és un mes en què l'atur acostuma a pujar perquè ja hi ha contractes d'estiu que s'acaben, a més el mal temps d'enguany pot haver contribuït que alguns contractes s'hagin acabat abans d'hora. Així doncs, aquest increment trenca la tendència a la baixa dels últims sis mesos. Tot i això, ara hi ha 40.000 aturats menys que fa un any, que busquen feina a través dels serveis oficials de col·locació.

Al conjunt de l'Estat, el nombre de parats ha pujat a l'agost i ara el nombre d'aturats se situa als 4.427.930 persones. La pujada de l'agost contrasta amb les dades de fa un any, quan l'atur va baixar per primera vegada en un mes d'agost des del 2000; ho va fer en 31 persones.

En l'últim any, l'atur ha disminuït en 270.853 persones a tot l'Estat en el seu descens més gran en un mes d'agost de tota la sèrie històrica. La taxa interanual se situa en el 5,76%.

Per la secretària d'estat de Treball, Engracia Hidalgo, les xifres del mes d'agost mostren el millor comportament interanual del mercat laboral en el seu conjunt, en termes d'atur i d'afiliació, en un mes d'agost des del 2006.

Pel que fa al nombre d'afiliats a la seguretat social, a l'agost ha baixat de més de 32.000 persones a Catalunya. A tot Espanya, ha caigut eren prop de 98.000.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut