El virus de l'Ebola s'ha cobrat de moment 1.552 vides.
El virus de l'Ebola s'ha cobrat de moment 1.552 vides.
Nagasaki

Descobreixen un mètode per detectar la presència de l'Ebola en 30 minuts

Científics de la Universitat de Nagasaki asseguren que només cal la seva nova substància i una pila

RedaccióActualitzat

Un mètode per detectar en trenta minuts la presència de l'Ebola. Això és el que assegura haver descobert un equip d'investigadors japonesos de la Universitat de Nagasaki. Per portar a terme el procés i veure si el virus està present en el pacient, Jiro Yasuda i els seus científics diuen que només són necessàries una pila petita i una substància que han desenvolupat als seus laboratoris.

Aquesta nova substància permet, segons diuen els seus descobridors, amplificar només els gens específics del virus. Aquesta prova es pot fer en un tub d'assaig que s'ha d'escalfar fins a 60 o 65 graus i on es posa ARN extret d'una mostra de sang del pacient. "Encara no tenim demanda, però ens faria molt feliços poder oferir aquest mitjà d'anàlisi que ja està llest", explica Yasuda.

Yasuda apunta que aquest procediment seria molt adequat per ser utilitzat en les regions afectades per l'Ebola, ja que és més barat que el mètode actual. El procediment que s'utilitza ara per detectar la presència del virus -unes proves moleculars anomenades RT-PCR- dura fins a 24 hores i requereix la dedicació de tot un equip i un subministrament estable d'electricitat.

La FAO, l'organització de l'ONU per a l'Agricultura i l'Alimentació, ha advertit que el brot d'Ebola tindrà conseqüències en les pròximes collites a l'Àfrica occidental. L'OMS, per la seva banda, considera que es necessiten almenys 490 milions d'euros per prevenir nous contagis de l'epidèmia d'Ebola, que ha afectat fins al moment 3.069 persones i ha causat la mort de 1.552.

Anar al contingut