Els partits escolten Montoro en la comissió d'Hisenda i d'Afers administratives del Congrés.
Els partits escolten Montoro en la comissió d'Hisenda i d'Afers administratives del Congrés.
Madrid

Els partits catalans retreuen a Montoro que utilitzi el "cas Pujol" per atacar Catalunya

CDC acusa el ministre de ser més exigent a casa del veí que a casa seva, i ERC diu que el PP també s'hauria d'investigar al Parlament per fer ús d'una estratègia partidista i política

RedaccióActualitzat
Els partits de l'oposició han estat molt crítics amb el ministre Cristobal Montoro, que ha comparegut davant la comissió d'Hisenda i d'Afers administratives del Congrés per parlar sobre el frau fiscal i el "cas Pujol", i li han reclamat informació que el titular d'Hisenda no ha aclarit. Entre les preguntes, les dels socialistes, de si algun membre de la família Pujol es va acollir a l'amnistia fiscal, que dos d'ells ja ho han reconegut, o si s'ha obert una comissió inspectora als membres família de l'expresident.

Els partits catalans han retret al ministre que utilitzi el "cas Pujol" per atacar Catalunya. Convergència ha titllat Montoro de temerari per dir al Parlament català què ha de fer i l'ha acusat de ser més exigent a casa del veí que a casa seva, fent al·lusió al "cas Bárcenas", després d'assegurar que ha fet un "exercici de teatralitat notable" al Congrés.

Esquerra Republicana, sense pèls a la llengua, ha etzibat a l'exministra que el PP també s'hauria d'investigar al Parlament per fer ús d'una estratègia partidista i política, ja que, segons ha assegurat, els populars coneixien els comptes dels Pujol i havien amagat aquesta informació per connivència política.

Per la seva banda, el PSOE ha acusat Montoro d'aprovar una llei en benefici dels defraudadors per convertir-la en una llei del silenci i ha criticat l'Agència Tributària per no haver fet la seva feina.

En canvi, l'Esquerra Plural li ha retret que utilitzi el "cas Pujol" per "degradar opcions polítiques" com el "dret a decidir" i "per tapar vergonyes". A més, ha recordat que el PP té centenars de Pujols, i que pretén que els ciutadans se n'oblidin.

En la seva intervenció, UPyD ha retret que sempre que s'exigeixen responsabilitats a un polític nacionalista s'interpreta com a un atac a Catalunya. En qualsevol cas, ha demanat investigar sobre les comissions en obra pública.

Anar al contingut