Futbol

Zubizarreta: "Hem fet una remodelació a consciència"

Andoni Zubizarreta i Jordi Mestre han fet balanç de la pretemporada davant la premsa. El primer equips del Barça ha fet 24 moviments, entre altes i baixes. També s'ha aclarit que el contracte d'Alves és fins al 2015, i que a Munir se li farà una millora.

Actualitzat

Andoni Zubizarreta, com a director esportiu del F. C. Barcelona, acompanyat pel vicepresident de la mateixa àrea, Jordi Mestre, ha ofert una roda de premsa per fer balanç de l'estiu, amb tota l'activitat que ha portat a reunir l'actual plantilla del primer equip del Barça.

D'entrada ha reconegut que després de com es va desenvolupar la temporada passada calia una renovació, i que l'ojectiu s'ha aconseguit. "La remodelació s'ha fet a consciència i ha estat molt meditada per fer un equip que torni a competir", ha dit després d'explicar els 24 moviments, entre altes i baixes que ha experimentat l'equip.

D'aquests moviments, el més vital ha estat el que va portar Luis Enrique a la banqueta. "Volíem un entrenador amb empenta i bons coneixements tècnics i que a més fos un bon coneixedor de l'estil de la casa. Ell és qui més bé compleix les condicions".

El director esportiu també ha mostrat l'organigrama tècnic del seu departament, on ha destacat l'entrada de Carles Puyol. "Ens ajudarà en totes les àrees esportives, des de la gestió dels entrenaments fins al seguiment dels cedits".

Zubi ha estat directe en les seves respostes i ha tallat en sec els temes més calents de l'estiu quan els periodistes els els han recordat. Per exemple, sobre la polèmica sobre la durada del contracte de Dani Alves, ha assegurat categòricament que és fins al 2015 ("I estem encantats que continui aquest any", ha afegit).

Tampoc ha tingut massa contemplacions amb els noms més importants amb què s'ha especulat durant el mercat i que al final no han arribat. Per exemple: "Jo mai he parlat de Cuadrado, per tant no veig per què n'he de dir res. Sé que és un molt bon jugador, però que pertany a la Fiorentina".

O també Koke i Reus, sobre els quals s'especulava amb la possibilitat que fossin fitxats ara pensant en que reforcessin l'equip l'any que ve, quan és probable que el Barça no pugui fer operacions a causa de la sanció de la FIFA. "Si fitxéssim jugadors tan bons seria per tenir-los ja, no perquè juguin en un altre lloc cedits", a advertit.

Zubizarreta ha manifestat la seva confiança en els joves del planter, com Munir Sandro i els ha elogiat per les responsabilitats que prenen amb menys de 20 anys d'edat. Sobre Munir, Jordi Mestre ha concretat, "cal treballar en una millora de contracte".

Finalment, Zubi també ha parlat sobre el fet positiu que Messi hagi tornat en una bona forma després del Mundial. I ha tingut un acudit prou bonic per descriure'l: "Admiro Messi perquè està lluitant sempre contra el record del millor Messi que nosaltres hàgim vist mai i, tot i així, ell lluita i treu aquell millor Messi cada dia".

Abans d'acabar, i després que una de les preguntes anés dirigida a la confiança de la directiva en el seu treball (confiança que Mestre ha garantit), Andoni Zubizarreta ha advertit que després de la roda de premsa començava vacances "per primera vegada en quatre anys".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut