Alcanar

Denunciat un veí d'Alcanar que va recollir cargols poma i els va portar a la seva finca

L'home, d'origen alemany, assegura que no sabia que es tractava d'una espècie invasora

RedaccióActualitzat

Habitualment parlem de l'esforç que s'està fent al delta de l'Ebre per intentar acabar amb el cargol poma. Ara ens hem de referir, però, al cas d'una família alemanya que estiueja a Alcanar, al Montsià, i que ha fet ben bé el contrari. S'ha emportat cargols poma i els ha deixat anar en una bassa del seu jardí. Asseguren que no sabien que es tractava d'una espècie invasora.

Aquest dimarts, els agents rurals han fet una inspecció al xalet d'aquesta família on es van localitzar els cargols per comprovar que ja no en queda cap. Els propietaris els havien traslladat del riu Ebre a una bassa de la finca. Diuen que en desconeixien el perill: "Voldríem demanar a les autoritats de Catalunya, si us plau, que posin cartells que no es pot recollir aquest cargol, perquè nosaltres no sabíem res. Tampoc sabíem que aquest cargol està, diríem, en una mena de quarantena."

Els agents rurals van eliminar els cargols i han denunciat els propietaris. El Departament d'Agricultura, encarregat del control de la plaga, demana a la població que sigui conscient del problema ecològic que suposen les espècies invasores.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut