El tinent d'alcalde de Cultura, Jaume Ciurana, i els directors artístics del Festival BAM, Carles Conesa, i de Mercè Música, Jordi Turtós. (Fot…
El programa musical de les festes de la Mercè. (Foto: ACN)
Barcelona

Manel, Txarango, Mishima i l'Orquestra Plateria entre les actuacions musicals de la Mercè

L'oferta serà diversa i gratuïta, amb concerts destacats, com el primer de la gira de comiat de l'Orquestra Plateria

RedaccióActualitzat

Aquest dimarts s'ha presentat el programa musical de les Festes de la Mercè de Barcelona, entre el 19 el 23 de setembre. Seran uns noranta concerts que, repartits en deu escenaris, amenitzaran la festa major de la ciutat. Serà una oferta gratuïta i variada, amb concerts destacats, com el primer de la gira de comiat de l'Orquestra Plateria. Destaquen també les actuacions de Manel, Txarango i la Troba Kung-Fú al nou escenari que s'anomenarà Mediterràniament de la platja del Bogatell la nit del dimarts 23 de setembre. En aquesta edició del BAM (Barcelona Acció Musical), els britànics Klaxons seran els caps de cartell del ja clàssic concert a l'Antiga Fàbrica DAMM, que es farà el dissabte dia 20. Hi actuaran també Mishima i els Coriolà, amb el seu primer àlbum: "El debut".

El tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana, ha explicat que la plaça Catalunya, la plaça Sant Jaume i l'avinguda de la Catedral acolliran els concerts de Mercè Música, i que el BAM tindrà com a escenaris la plaça dels Àngels, la plaça de Joan Coromines, el Moll de la Fusta i l'Antiga Fàbrica Damm. El tinent d'alcalde de Cultura de Barcelona ha subratllat la gran novetat que significa l'escenari Mediterràniament a la platja del Bogatell: "Desitgem que es consolidi l'escenari en els pròxims anys". El Fòrum acollirà una programació conjunta entre el BAM i Mercè Música amb tres escenaris: el Fòrum Amfiteatre, el Fòrum Esplanada i el Fòrum Plataforma Marina.

La plaça Catalunya, on l'any passat va actuar Peret, acollirà els concerts d'Alma Agrobeat Ensemble, amb el belga d'origen congolès Baloji; el latin jazz de Jamboree Big Latin Band; la salsa dels colombians La 33 i els barcelonins Hotel Cochambre. I clausuraran l'escenari el grup vocal Ol'Green i el primer concert de l'última gira de l'Orquestra Plateria. A l'escenari de la plaça Sant Jaume actuaran, entre d'altres, Mayukh Bhaumik Black Coffee; Raynald Colom, que uneix jazz i flamenc; Salao Eléctrico i Argentina, amb les seves propostes de flamenc, així com el jazz de Carles Benavent.

El Festival BAM ha programat quaranta concerts de rock, soul, pop i música electrònica en una edició molt internacional, amb música procedent de nou països diferents i amb 21 grups que actuaran per primera vegada a Barcelona. Entre d'altres concerts, es podrà sentir el soul de Sonny Knight & The Lakers; el rock and soul de la californiana Lisa Kebaula amb The Lips; el rock de Fang Island; l'electro-rap de Linkoban; el trio de techno-pop Lust For Youth; l'afrobeat d'Ibibio Sound Machine; els britànics Basement; el trio d'Edimburg Young Fathers i el dub de High Tone, així com el pop psicodèlic de Moodoïd. També hi haurà noms propis de l'escena local, com els barcelonins Flamingo Tour o Desert, el gironins Aliment o el pop d'Extraperlo.

Mentrestant, l'avinguda Maria Cristina acollirà el divendres 19 la programació de la Cadena 100, que tindrà els concerts d'Oriol Padrós, Projecte Mut, D-Vicio i Antonio Orozco; el dissabte 20, la música d'Europa FM, amb els concerts de Jordi Ninus, Cybee, Miquel Abras, Filipo Landini, Glaucs, Joan Masdeu, Vuit, Buhos i Gerard Quintana; i el 23 serà el torn dels 40 Principales, amb la música de Via Límite, Amelie, Dani Martin i Lax'N'Busto.

Anar al contingut