Di María, l'home més car de la Premier. (Foto: Reuters)
Futbol

El Manchester United és el club amb més despeses en el mercat d'estiu, al davant del Barça i el Liverpool

Per una raó o una altra, hi ha llocs on l'austeritat no arriba mai. En el cas del futbol, cal parlar de la lliga de Primera Divisió i, aquest any encara més, la Premier League. El mercat d'estiu ha deixat xifres ben grosses pel que fa a la despresa acumulada en fitxatges d'alguns clubs. En milions d'euros, el rànquing l'encapçalen el United, el Barça, el Liverpool, l'Atlètic i el Reial Madrid

Actualitzat

Per una raó o una altra, hi ha llocs on l'austeritat no arriba mai. En el cas del futbol, cal parlar de la lliga de Primera Divisió i, aquest any encara més, la Premier League. El mercat d'estiu ha deixat xifres ben grosses pel que fa a la despresa acumulada en fitxatges d'alguns clubs.

En el global europeu, qui ha demostrat tenir la cartera més gruixuda ha estat el Manchester United, que ha invertit 193 milions d'euros per reforçar-se després d'una temporada decebedora. El club d'Old Trafford ha marcat un nou rècord al futbol anglès: 75 milions per un sol home, Ángel Di María.

El Barça és el segon classificat en aquest rànquing, amb 159 milions. El club català ha fet una remodelació profunda del seu equip i ha fet esforços importants per Rakitic, Bravo i, especialment, Luis Suárez.

El tercer lloc és un altre cop a la Premiership: el Liverpool s'ha gastat 151 milions d'euros en vuit fitxatges.

Els dos grans clubs de la capital espanyola són els següents. L'Atlètic ha repartit 119 milions per portar fins a tretze jugadors. Ho ha pogut fer -o s'hi ha vist obligat- per les moltes sortides que ha tingut aquest estiu, algunes molt lucratives com la de Diego Costa.

La despesa del Reial Madrid puja a 115 milions, però en el cas dels blancs el balanç encara és més positiu. Gràcies a vendes com les de Di María i Xabi Alonso, entre d'altres, es calcula que Florentino Pérez ha entrat uns 105 milions a caixa.

En aquest sentit, el cas més curiós és el del Chelsea, un club en reputació de malbaratador. Abramóvitx ha deixat anar 110 milions, però n'ha recollit 111.

Fora d'Espanya i Anglaterra les coses són molt diferents. A Alemanya, el Borussia Dortmunt s'ha gastat 55 milions, superant els 50 del Bayern de Guardiola.

Itàlia és on l'austeritat s'ha convertit en la norma des de fa anys. Cap club compta entre els més "generosos" d'Europa i el fitxatge més car de tot el Calcio no passa dels 22 milions que la Roma ha pagat per Iturbe.

Anar al contingut