Un vehicle dels Mossos d'Esquadra.
Un vehicle dels Mossos d'Esquadra.
Barcelona

L'agost es tanca amb tants crims com en els quatre primers mesos de l'any

Aquest agost, sis persones han mort assassinades a Catalunya

Catalunya InformacióActualitzat

Els crims a Catalunya s'han disparat aquest agost. Segons dades que pot avançar Catalunya Informació, el nombre de crims del mes passat és el més alt d'almenys els últims tres anys.

Concretament, aquest agost sis persones han mort assassinades a Catalunya; cinc a les comarques de Barcelona i una a la demarcació de Lleida. D'aquests sis casos només un sembla violència de gènere, la mort d'una dona a mans, presumptament, del seu marit el dia 28 a l'Hospitalet de Llobregat. L'home es va suïcidar més tard.

Només aquest agost, s'han produït el mateix nombre de crims a Catalunya que durant els quatre primers mesos de l'any. A més, aquests sis crims dupliquen la xifra de l'agost del 2013, quan tres persones van morir violentament; dues a les comarques gironines i l'altra a Tarragona. Si ens remuntem encara un any més, a l'agost del 2012 només hi va haver un crim a Catalunya, concretament a Llinars del Vallès, al Vallès Oriental.

Les dades també indiquen que no hi ha cap mes amb tantes morts violentes a Catalunya en els últims tres anys. Dels últims 30 mesos, n'hi ha hagut 10 sense cap crim. La resta, de mitjana, han registrat dos crims cada mes.

Anar al contingut