Uber ha provocat nombroses protestes del sector del taxi arreu d'Europa.
Uber ha provocat nombroses protestes del sector del taxi arreu d'Europa.
Frankfurt

Un tribunal alemany prohibeix l'aplicació Uber a tot el país

Un tribunal de Frankfurt ha emès una resolució provisional que impedeix a Uber oferir els seus serveis a tot el país

RedaccióActualitzat

Un tribunal de Frankfurt ha determinat que Uber, l'aplicació que posa en contacte passatgers amb conductors particulars, no té els permisos necessaris per fer-se càrrec del transport de persones. A instàncies d'una cooperativa de taxistes, el jutjat alemany ha emès una resolució provisional que impedeix a Uber oferir els seus serveis a tot el país.

Si la companyia incompleix aquesta directriu, haurà de fer front a multes de fins a 250.000 euros, segons assegura l'edició en línia del setmanari "Der Spiegel".

Tot i les elevades sancions, un portaveu d'Uber a Alemanya ha assegurat a la cadena britànica BBC que no s'han plantejat suspendre el servei i ha remarcat que la decisió del tribunal no és aplicable fins que hi hagi una resolució sobre el recurs que presentarà la companyia.

Alemanya ha estat un dels països que més fermament han actuat contra aquesta aplicació. A mitjans d'agost, l'Ajuntament de Berlín va prohibir-ne l'ús amb l'objectiu de "protegir" el servei de taxis i els passatgers. I és que, segons el consistori, amb Uber els conductors no tenen una assegurança adequada en cas d'accident ni un permís per transportar persones reglamentari.

La irrupció d'Uber i d'altres aplicacions similars ha provocat un fort rebuig entre els taxistes, que les consideren competència deslleial. El sector ha protagonitzat protestes a diverses ciutats europees, entre les quals hi ha Madrid i Barcelona.

Uber és una empresa nord-americana que té entre els seus inversors Google i Goldman Sachs.

Anar al contingut