Els pares d'Ashya King, primer i segon per l'esquerra, en el moment de deixar la presó de Soto del Real. (Foto: Reuters)
Els pares d'Ashya King, primer i segon per l'esquerra, en el moment de deixar la presó de Soto del Real. (Foto: Reuters)
Londres

En llibertat els pares del nen britànic interceptat a Màlaga

La fiscalia ha retirat l'orde europea al matrimoni detingut a Màlaga que es va endur d'un hospital de la Gran Bretanya el seu fill perquè no confiava en el tractament mèdic que hi rebia

RedaccióActualitzat

Finalment s'ha imposat el sentit comú i els pares d'Ashya King es podran retrobar amb ell. La justícia britànica ha retirat l'ordre europea de detenció contra els pares d'aquest nen anglès, de 5 anys, afectat per un tumor cerebral. El matrimoni King va decidir endur-se'l d'un hospital de Southampton perquè desconfiava del tractament mèdic que hi rebia, però va ser detinguda al sud d'Espanya.

Però després que s'han conegut els informes mèdics que confirmen que el nen no ha estat desatès en cap moment, la justícia del Regne Unit ha retirat l'ordre europea de detenció contra la parella.

Després de la decisió de la fiscalia, els pares d'Ashya King, que continua ingressat en un hospital de Màlaga, han quedat en llibertat i han sortit aquesta nit de la presó madrilenya de Soto del Real. 

 

Es desconeix si després d'obtenir la llibertat voldran continuar vivint al Regne Unit. El pla del matrimoni és vendre's la residència que tenen a Màlaga per finançar el tractament que volen provar amb el seu fill; un tractament alternatiu a la quimioteràpia que no està inclòs a la seguretat social britànica i que podrien mirar d'aconseguir a la República Txeca o als Estats Units.

El primer ministre britànic, David Cameron, ha celebrat la decisió de la Fiscalia de retirar les acusacions i ha considerat que "és important que el nen rebi el tractament i l'amor de la seva família". Cameron, que ja s'havia mostrat partidari que els pares es poguessin reunir amb el petit, ha explicat que les fotos d'Ashya li havien recordat el seu propi fill Ivan, que patia paràlisi cerebral i que va morir el 2009, amb sis anys.

El viceprimer ministre, Nick Clegg, també ha criticat la duresa amb què s'havia perseguit la parella, testimonis de Jehovà i pares de set fills, mentre que gairebé 100.000 persones han firmat una petició al govern britànic perquè se suspengui el seu procés d'extradició.

Ara aquest procés d'extradició serà previsiblement anul·lat i els pares, que de moment continuen detinguts a Espanya, podran tornar a viure amb el seu fill.

Pel que fa a la denúncia de crueltat amb un menor que van rebre, l'advocat espanyol del matrimoni ha explicat que preveuen presentar una querella per denúncia falsa i calúmnies contra l'hospital del qual es van endur el seu fill i que ara també revisa la gestió que ha fet d'aquest cas.

Anar al contingut