Imatge d'arxiu, d'un vídeo anterior on es mostrava Steven Sotloff.
Imatge d'arxiu, d'un vídeo anterior on es mostrava Steven Sotloff.

L'Estat Islàmic reivindica en un vídeo la decapitació del periodista nord-americà Steven Sotloff

Els jihadisten han difós un vídeo titulat "Segon missatge als Estats Units", on mostren l'assassinat del reporter. La Casa Blanca encara no ha confirmat l'autenticitat de les imatges

RedaccióActualitzat

L'Estat Islàmic assegura que ha decapitat el periodista nord-americà Steven Sotloff. Els jihadistes han reivindicat la seva acció en un vídeo titulat "Segon missatge als Estats Units". A les imatges es pot veure Steven Sotloff, de 31 anys, de genolls i vestit amb roda de color taronja, el mateix color que porten els presoners de Guantánamo. Al costat hi ha un home emmascarat que porta un ganivet.

El botxí adverteix els governs que formen part de "l'aliança diabòlica" amb els Estats Units que retrocedeixin i "deixin tranquil el nostre poble". El membre d'Estat Islàmic reitera al president Obama que la mort de Sotloff es conseqüència de la seva política exterior i el culpa d'aquesta mort i de la del periodista James Foley,  per la seva "arrogant" posició al continuar bombardejant les posicions jihadistes. "Mentre els teus míssils continuïn atacant la nostra gent, el nostre ganivet continuarà atacant el coll de la teva", ha dit el botxí a Obama. 

Steven Sotloff treballava com a "freelance". El seu rastre s'havia perdut a Síria l'agost del 2013, però va tornar a aparèixer l'agost passat en el mateix vídeo on l'Estat Islàmic decapitava el periodista nord-americà James Foley.  Els jihadistes amenaçaven de matar Sotloff si Barack Obama no aturava els bombardejos contra les seves posicions.

La mare de Sotloff va demanar en un vídeo a l'Estat Islàmic clemència per al seu fill, perquè ell no tenia el control del que decidia el govern nord-americà. La seva súplica no ha estat escoltada.

Els Estats Units i el Regne Unit van analitzar al detall el primer vídeo i van constatar que el botxí de James Foley tenia accent britànic. Això va posar en alerta Downing Street, que ha endurit les mesures antiterroristes per fer front a l'amenaça jihadista dins del Regne Unit i per evitar que l'enemic entri a casa. La policia podrà requisar els passaports dels sospitosos i les aerolínies estaran obligades a entregar a les autoritats el llistat dels passatgers.

La Casa Blanca està a l'espera de poder confirmar l'autenticitat d'aquest segon vídeo de Steven Sotloff. L'Estat Islàmic amenaça ara el periodista britànic David Haines.

 

Anar al contingut