Detall del cartell en català de la campanya de sensibilització que ha començat l'Ajuntament de Badalona.
Detall del cartell en català de la campanya de sensibilització que ha començat l'Ajuntament de Badalona.
Badalona

Badalona sancionarà amb 900 euros els propietaris de gossos que no recullin els excrements

És la nova normativa que entrarà en vigor a partir d'aquest mateix setembre

RedaccióActualitzat

Els propietaris de gossos que no recullin els excrements dels seus animals a Badalona hauran de pagar fins a 900 euros de multa. Aquest enduriment de les sancions per no recollir les defecacions a la via pública es farà efectiu a partir d'aquest mateix setembre.

Ho ha anunciat l'Ajuntament de Badalona, que aquest dimecres al matí ha presentat una campanya de sensibilització que pretén ser clara i directa, sense concessions. L'alcalde, Xavier Garcia Albiol, explica que la campanya pretén donar resposta a una de les principals preocupacions dels ciutadans. "A mi em paren en una proporció d'u a deu més ciutadans inquiets pels excrements dels gossos que per la consulta del dia 9", ha assegurat Albiol.

La intenció de la campanya és remoure consciències, segons l'alcalde, que afegeix que l'objectiu és que "aquell que no recull la porqueria, els excrements del seu gos, acabi sent avergonyit per la resta de veïns". És per això que als cartells de la campanya hi apareix un home amb cara de porc passejant un gos amb el text: "Si no ho reculls... ser un porc et costarà car".

La nova normativa s'afegeix a d'altres que ja s'apliquen en altres ciutats, com Cornellà, on es posen una mitjana de 300 multes cada any per aquest motiu.

Anar al contingut