Núria de Gispert rep el plec de firmes contra el projecte de Ferran Adrià.
Núria de Gispert rep el plec de firmes contra el projecte de Ferran Adrià.
Barcelona

El Parlament rep 75.000 firmes contra el projecte de la Bulli Foundation

Asseguren que "no és d'interès nacional, la ubicació no està justificada i l'estudi d'impacte ambiental està creat a mida"

RedaccióActualitzat
L'oposició a la instal·lació de la Bulli Foundation, de Ferran Adrià, a la cala Montjoi ha arribat al Parlament. Diferents entitats han entregat a la presidenta de la cambra catalana, Núria de Gispert, 75.000 firmes en contra que es faci una llei "a mida" per ampliar l'edifici d'El Bulli al cap de Creus.

En el seu escrit, les entitats justifiquen la seva oposició a l'ampliació de les antigues instal·lacions del restaurant El Bulli a terrenys protegits perquè el projecte "no és d'interès nacional, la ubicació no està justificada i el seu estudi d'impacte ambiental està creat a mida".

L'avantprojecte de llei

El 14 de juliol, el Departament de Territori i Sostenibilitat va publicar al DOGC (núm. 6663) "l'avantprojecte de llei per la qual es declara d'interès públic el projecte elBulli1846", acompanyat pel projecte complet i l'estudi d'impacte ambiental.

D'aquesta manera, segons les organitzacions contràries a la construcció, la Generalitat intentava aprofitar la parada generalitzada de l'estiu per tramitar un projecte polèmic i molt criticat per diversos àmbits de la societat civil.

Anar al contingut