Barcelona

El jutge investiga dos germans del conseller Felip Puig per presumpte blanqueig de capital

El jutjat de Barcelona es limita a informar-los de la investigació oberta contra ells i encarrega diverses diligències a la policia per descobrir l'origen d'unes transferències enviades a comptes seus

RedaccióActualitzat

El jutjat d'instrucció número 6 de Barcelona investiga dos germans del conseller d'Empresa i Ocupació Felip Puig -Oriol i Jordi Puig- per presumpte blanqueig de capitals. La investigació, que encara està en un estat molt incipient, la va obrir el jutge arran d'una denúncia de la policia nacional espanyola.

De moment, el jutjat s'ha limitat a informar-los de la investigació oberta contra ells, per si es volen personar, tot i que no estan imputats, i ha encarregat diverses diligències a la policia per descobrir l'origen d'unes transferències enviades a comptes de la seva titularitat l'any passat. En concret, investiga l'origen de dues transferències des de l'estranger cap als comptes de Jordi Puig que Catalunya Banc va bloquejar perquè hi veia indicis de blanqueig de capitals i les va tornar a Holanda i Gibraltar, d'on procedien. També indaga sobre l'origen de tres transferències més que l'informe policial considera anòmales. Són quantitats que en total sumarien gairebé mig milió d'euros. Els traspassos que criden més l'atenció són els que Oriol Puig va fer al seu germà Jordi.

Jordi Puig va ser soci de Jordi Pujol Ferrusola a Iberoamericana de Business and Marketing, dedicada a la contractació d'obres i serveis amb l'administració pública i que va ser dissolta l'any 2009. Per la seva banda, Oriol Puig és director del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) des del 2011 i administra al mateix temps cinc societats, una de les quals és la firma de compravenda de vins Viniteca de Barcelona.

El nom dels Puig apareix en la causa del jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz sobre Jordi Pujol Ferrusola i la seva dona, imputats per blanqueig de capitals. Un informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) apunta que Jordi Pujol Ferrusola va cobrar comissions milionàries no justificades per la concessió d'obres públiques quan Jordi Puig era soci seu i Felip Puig era conseller de Política Territorial.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut