Nova York

Una de cada deu nenes o adolescents han estat víctimes d'abusos sexuals

Un informe de l'Unicef també destaca que una cinquena part dels homicidis al món tenen com a víctimes els menors

RedaccióActualitzat

L'Unicef ha difós un informe amb xifres demolidores. Una de cada deu nenes i adolescents del món o, dit d'una altra manera, prop de 120 milions de menors, han estat víctimes de violacions i altres tipus d'abusos sexuals. El document aporta més dades preocupants, com ara que la meitat de les adolescents justifiquen que el marit pugui pegar a la dona, o que la cinquena part de les víctimes d'homicidis al món són menors de 20 anys: només al 2012, per exemple, en van morir 95.000.

Susan Bissell, responsable de Protecció Infantil de l'Unicef, fa aquesta reflexió: "No només tenim el poder d'actuar, sinó també el poder de la informació". Ho ha dit durant la presentació de l'informe, el més important fet fins ara en aquest àmbit.

Segons el document, tres de cada deu adults en el conjunt del planeta creuen que el càstig físic és necessari per criar bé els nens. Hi ha 58 països on el 17% dels menors tenen "greus formes de càstig físic", un percentatge que arriba al 40% en nacions com Egipte, el Iemen o el Txad.

L'informe analitza també l'assetjament escolar. Diu que "sistemàticament" afecta un de cada tres estudiants a tot el món, entre els 13 i 15 anys. Samoa figura al capdavant, amb tres de cada cinc alumnes. Aquest revelador estudi d'Unicef pretén que els governs prenguin decisions.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut