La secretaria general del PP, María Dolores de Cospedal, amb la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, i l'alcalde de Badalona, Xavier Gar…
La secretaria general del PP, María Dolores de Cospedal, amb la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, i l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol. (Foto: ACN)
Badalona

El PP ofereix al PSC, C's, UPyD i UDC una "gran coalició" antisobiranista

Cospedal ha parlat d'una "gran coalició" davant del sobiranisme que "garanteixi la integritat" i la "viabilitat de Catalunya"

RedaccióActualitzat

​La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha ofert al PSC, Ciutadans, UPyD i Unió Democràtica de Catalunya una "gran coalició" davant del sobiranisme que "garanteixi la integritat" i la "viabilitat de Catalunya". "Es tracta de fer tot el que faci falta" davant el desafiament dels sobiranistes, ha argumentat.

"No pot ser que els que ens volen portar a l'abisme s'uneixin i els que defensem la moderació i la centralitat i la volem tornar al govern de Catalunya no ens puguem asseure a parlar i oferir-li al poble de Catalunya la solució a aquest problema", ha subratllat la número dos del PP.

Cospedal ha fet aquest oferiment durant la inauguració de la conferència política del Partit Popular de Catalunya (PPC) perquè, ha explicat, "per damunt de qualsevol interès polític i partidista cal pensar que es tracta de Catalunya i Espanya".

Els populars tenen "els braços oberts", ha assegurat la secretària general, per formar aquesta gran coalició amb la qual poder oferir a Catalunya "el govern que els catalans necessiten", que doni resposta als problemes de desocupació o deute, i en la sanitat, l'educació o els serveis socials.

Cospedal també ha atacat Mas, de qui ha assegurat que està convertint CiU "en una caricatura d'ERC" i els dirigents de Convergència estan "donant ales" i fan "engreixar" Esquerra fins i tot en contra dels seus propis interessos. CiU, ha continuat, s'ha ficat "en un bucle molt perillós" tractant de "robar" als catalans els seus "drets" com a espanyols i europeus, quan la independència només preocupa "als que volen viure d'això", mentre que els catalans, el que volen, són governs que "tirin endavant" aquesta comunitat.

Entre aquest divendres i dissabte participaran en la conferència política del Partit Popular de Catalunya també el ministre Montoro i la número dos del govern espanyol, Sáenz de Santamaría; un desembarcament significatiu quan falta una setmana per la Diada.

Anar al contingut