Torelló

Un nou episodi de pedra colpeja Osona i el Ripollès

Després d'un dijous i un divendres meteorològicament moguts, la pedra torna a fer la guitza

RedaccióActualitzat

Segona tempesta intensa a Osona en 24 hores. Aquest cop, en forma de pedra. Després d'un dijous i un divendres moguts a nivell meteorològic, el temps torna a fer la guitza.

A Torelló ha caigut pedra de la mida de pilotes de tenis durant un quart d'hora. En alguns indrets es tracta de pedra seca, és a dir, que cau pràcticament sense pluja. La pedra ha causat danys a teulades i cotxes.

També ha ferit una dona d'uns setanta anys que li ha caigut una pedra al cap i que ha hagut de ser atesa pels serveis mèdics.

A Torelló també hi ha hagut un incendi en un edifici arran d'un llamp. Es tracta d'un local on es fan pinzells de cosmètica i, segons han informat els bombers, el llamp hauria rebentat la instal·lació elèctrica i hauria provocat el foc. No hi ha hagut, però, cap ferit.

En aquesta població han caigut 40 litres per metre quadrat i a Montesquiu han arribat a 61. 18 a Manlleu, 11 a Sant Hipòlit de Voltregà i 11 litres per metre quadrat a Muntanyola.

L'antiga N-260 a l'altura de Ripoll s'ha tallat en els dos sentits de la marxa durant dues hores i mitja per esllavissades. Segons ha informat Protecció Civil, aquesta via s'ha tallat a les nou del vespre de dissabte a l'altura del punt quilomètric 113 i ha estat reoberta passades les 11 de la nit. Durant aquest temps hi han treballat el servei de manteniment de carreteres, que ha retirat les roques que havien caigut a la calçada. Tot i que la circulació de vehicles s'ha restablert en els dos sentits de la marxa, en aquest punt la via s'estreny perquè encara hi ha terra als laterals. Dilluns els serveis de manteniment acabaran de netejar-la.

Dijous i divendres moguts

A Osona ha pedregat sobre mullat. Les pluges de divendres a la nit van causar fortes destrosses al nord-est de Catalunya, sobretot al Maresme, Osona i la Selva. El riu Ter es va desbordar a Osona i va causar inundacions a municipis com Roda de Ter. El poliesportiu i el camp de futbol van quedar plens d'aigua i es va haver d'evacuar un centenar de persones.

A Manlleu, el Canal Industrial es va desbordar i va causar esllavissades a les voreres del carrer. També Torelló va quedar fortament afectat pel temporal, que va fer caure part del mur al passeig del Ter.

Dijous al vespre va ser el torn de les comarques de Lleida. Un esclafit va provocar destrosses importants. Ja han començat les feines de neteja dels desperfectes. Algunes finques, masies, cases i camps de plantacions han quedat destruïts pel temporal.

Pagesos i ramaders han retirat la runa perquè el bestiar estigui en bones condicions. La pedregada i el fort vent van malmetre més de 5.000 hectàrees de cultius. Els afectats, però, encara esperen la visita de les asseguradores, segurament aquesta setmana que ve.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut