Barcelona

De Gispert assegura que Pujol compareixerà al Parlament la setmana del 22 de setembre

La presidenta del Parlament assegura que l'expresident és conscient que els diputats li preguntaran i que "té ganes d'explicar-se"

RedaccióActualitzat

Jordi Pujol compareixerà al Parlament de Catalunya, la setmana del 22 de setembre, per donar compte dels seus estalvis a Andorra i respondrà a les preguntes dels diputats. Ho ha assegurat la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que també ha insistit que s'estan fent passos per avançar en la consulta del 9-N dins el marc legal.

A "L'entrevista del diumenge", del canal 3/24, De Gispert ha explicat que Pujol té ganes d'explicar-se i que respondrà a les preguntes dels diputats, fet que havien negat alguns mitjans de comunicació.

"És molt conscient que l'hi preguntaran i ell té moltes granes de parlar-ne"

Gispert ha explicat que ha parlat als últims dies amb Pujol i que l'expresident està a l'espera que se li proposin dates per a la seva compareixença, però ha avançat: "Jo crec que serà la setmana del 22 de setembre".

La presidenta del Parlament ha explicat que ha vist l'expresident "preocupat" però "amb ganes d'explicar-se".

De Gispert ha demanat celeritat a la justícia per resoldre el "cas Pujol" i considera que s'han de determinar responsabilitats, sempre que n'hi hagi. En aquest sentit, ha recordat que, de moment, ni l'expresident ni cap membre de la seva família estan imputats. A més, De Gispert ha retret als partits que tinguin tanta pressa a demanar una comissió d'investigació quan Pujol encara no s'ha explicat.

La llei de consultes, després del 19

Sobre el procés sobiranista, la presidenta del Parlament ha desmentit que el 19 de setembre s'aprovarà la llei de consultes. El més probable és que la llei se sotmeti a debat i s'aprovi a finals de setembre.

"Comptem amb cinc partits que hi estan d'acord. S'estan fent tots els passos que la legalitat ens permet"

De Gispert té clar que els tràmits per fer la consulta s'han de fer sense pressa però sense pausa. I, com va apuntar Artur Mas, té clar que els catalans aniran a votar el 9-N, i que ho faran dins de la legalitat.

La presidenta del Parlament anima a continuar treballant des d'aquesta legalitat per fer possible la consulta, al marge de les decisions del Tribunal Constitucional i del que digui el govern espanyol. 

Finalment, De Gispert ha assgeurat que la consulta no posa en perill la relació de Convergència i Unió. Recorda que el seu partit sempre ha estat confederal i que Unió té molts militants independentistes i molts que se n'han fet arran del que qualifica d'atacs frontals del govern espanyol cap a Catalunya.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut