Un dels comptadors elèctrics manipulats per pagar menys diners en la factura.
Un dels comptadors elèctrics manipulats per pagar menys diners en la factura (Foto: ACN)
Girona

Imputats cinc empresaris per manipular el comptador d'electricitat i defraudar més de 39.500 euros

El total defraudat supera els 39.500 euros

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han imputat cinc empresaris de les comarques de Girona per haver manipulat presumptament el comptador d'electricitat dels seus negocis i defraudar en total més de 39.500 euros.

El presumpte frau consistia a col·locar una resistència paral·lela al circuit que mesura les dades del comptador perquè la major part del fluid elèctric no pogués ser detectat per la companyia. Els Mossos van detectar aquesta instal·lació fraudulenta en sis negocis: tres càmpings i dos bars de Blanes i un gimnàs de Girona.

Les manipulacions als comptadors no les feien els empresaris, sinó que contractaven un home -un antic treballador d'una empresa subcontractada per Endesa, veí de Tordera i que ja ha estat detingut- que els cobrava entre 2.500 i 3.000 euros cada vegada.

L'operació va començar a mitjans de febrer, quan la policia va rebre una denúncia en què es detallava que una sèrie d'empreses tenien el comptador manipulat. Un cop els Mossos van haver investigat la denúncia, van fer onze entrades a establiments de Blanes, Girona i Hostalric, juntament amb inspectors d'Endesa.

Anar al contingut