Josep Carreras durant la seva intervenció.
Josep Carreras durant la seva intervenció.
Barcelona

El tenor Josep Carreras rep la Medalla d'Honor del Parlament en reconeixement de la seva carrera

El tenor ha rebut la Medalla d'Honor del Parlament en rconeixement a "la seva carrera artística i per l'acció cívica duta a terme mitjançant la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia"

RedaccióActualitzat

El tenor Josep Carreras ha rebut la Medalla d'Honor en categoria d'or del Parlament, la màxima distinció de la cambra, en reconeixement per "la seva carrera artística i per l'acció cívica duta a terme mitjançant la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia".

El juliol, la mesa del Parlament va aprovar per unanimitat atorgar-li la Medalla d'Honor. La cerimònia de lliurament, amb la intervenció de la presidenta del Parlament i el president de la Generalitat, ha obert els actes institucionals de l'11 de Setembre.

La cita ha arrencat amb la glossa al guardonat a càrrec del professor emèrit de la Universitat de Barcelona (UB) i exvicepresident de la Fundació Josep Carreras, Ciril Rozman, i del periodista Xavier Bosch.

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha atorgat després el guardó a Carreras. El tenor ha agraït la condecoració. "Com a ciutadà de Catalunya, el fet que els dipositaris de la sobirania del poble hagin valorat la meva trajectòria m'omple de joia. Els honors que provenen de casa em fan immensament feliç. Vostès fan que em senti vinculat a una historia mil·lenària, en la qual la immensa majoria dels catalans hem lluitat i encara lluitem per construir una societat lliure, prospera i justa".

En el seu discurs, Josep Carreras no ha volgut deixar de banda el procés que viu Catalunya i ha fet una petició als membres del Parlament i al president de la Generalitat, presents a la sala. "La font de pau i prosperitat més important és allò tan senzill del viure i deixa viure. Estic segur que vostès legislen de manera que els catalans vivim i deixem viure. Disculpin, però la gosaria d'empènyer-los com a representants del poble de Catalunya a fer el necessari perquè els altres visquin i ens deixin viure. Som un poble adult i sabem prendre les nostres decisions".

El cantant ha agraït el suport de les institucions a la seva fundació, que lluita per "fer de la leucèmia una malaltia curable en tots els casos. Avui perdem un de cada quatre nens i la meitat dels adults. Hem de millorar aquestes xifres de forma radical".

Ha recordat amics, com el seu metge i altres cantants com Montserrat Caballé. Ha recordat l'origen humil dels seus pares, que van creure en ell de forma "temerària", i ha dedicat afectuoses paraules a la seva família, en especial als seus fills, que van haver de créixer amb un pare absent.

En el seu discurs, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha agraït la generositat de Josep Carreras com a persona per la creació de la fundació en la lluita contra la leucèmia. També ha destacat la seva generositat amb el país pel seu compromís, "que no és nou i l'ha exercit sempre i a tot arreu. A les portes d'aquesta diada nacional, vull expressar la meva esperança que en aquest país hi hagi molts Josep Carreras que estiguin a l'alçada de les circumstàncies que pot tenir un país".

La "Generalitat té la determinació" i en el "viure i deixa viure hi ha l'actitud i tan important és la determinació com l'actitud, tan important és la fermesa com la manera d'expressar la voluntat", ha assegurat el president.

Anar al contingut