Madrid

Emilio Botín, president del Banc Santander, mor d'un infart als 79 anys

L'entitat ha comunicat que avui mateix es reunirà el consell d'administració i designarà un nou president

RedaccióActualitzat

Emilio Botín, el president del Banc Santander, ha mort als 79 anys. La notícia l'ha confirmada l'entitat en una nota a la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

Nascut l'1 d'octubre de 1934 a Santander, Botín va ingressar al Banc Santander l'any 1958, on va desenvolupar diversos càrrecs. L'any 1964 va ser nomenat director general i l'any 1986 president, en successió del seu pare.

L'any 1989 va trencar l'"statu quo" de la gran banca espanyola, que fins llavors havia pactat sempre els grans acords de sector. Botín va començar una guerra per la captació de dipòsits, va comprar altres entitats i va establir aliances amb altres bancs de diferents països europeus. Sota el seu mandat com a president, l'entitat es va internacionalitzar com mai no ho havia fet cap altre banc espanyol -en una cursa amb el BBVA- i va convertir-se en el líder del sector a Espanya.

La seva gestió s'ha caracteritzat per la seva estratègia en el mercat internacional i per un procés de fusions i adquisicions nacionals per aconseguir el lideratge de la banca espanyola.

Emilio Botín estava casat amb Paloma O'Shea i tenia sis fills, una de les quals, Ana Patricia, s'encarrega actualment de dirigir la filial britànica del Grup Santander, Santander UK.

L'entitat ha comunicat que avui mateix es reunirà el consell d'administració i designarà un nou president del banc.

La notícia de la seva mort ha afectat negativament l'Ibex-35 i ha arribat al Congrés dels Diputats, on Rajoy, Sáenz de Santamaría, Pedro Sánchez i Cayo Lara s'hi han referit.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut