Rajoy, preguntat pels periodistes als passadissos del Congrés.
Rajoy, preguntat pels periodistes als passadissos del Congrés.
Madrid

Rajoy: "Botín ha estat un gran ambaixador de la 'Marca Espanya'"

La vicepresidenta diu que la carrera de Botín al capdavant del Banc Santander ha contribuït a la "Marca Espanya" i a col·locar-la com una "referència de qualitat"

RedaccióActualitzat

La inesperada mort del banquer Emilio Botín als 79 anys, a causa d'un infart, ha tingut les primeres reaccions des dels passadissos del Congrés dels Diputats.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha lamentat la gran pèrdua tot subratllant que ha estat "un gran cop" per a ell i "tota una sorpresa" perquè s'hi havia reunit la setmana passada i "aparentment estava molt bé i en molt bona forma". Rajoy ha dit que Botín "ha estat un gran ambaixador de la 'Marca Espanya'" i que "ha estat un home que fet del Banc Santander el banc més important" de l'Estat espanyol. 

Sáenz de Santamaría: "Ha mort un home compromès amb el seu país."

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha expressat el condol de l'executiu del PP per la defunció del president de Banc de Santander dient que suposa, a parer seu, una pèrdua per a Espanya, i subratllant que ha mort una de les persones més importants del sistema financer espanyol i "una persona compromesa amb el seu país". Just abans de la primera sessió de control al govern del nou curs polític, Sáenz de Santamaría ha enviat un missatge de suport a la família del banquer i als treballadors de l'entitat.

Segons Santamaría, la carrera de Botín al capdavant del Banc de Santander ha contribuït a la "Marca Espanya" i a col·locar-la com una "referència de qualitat".

Des dels partits a l'oposició, Pedro Sánchez, secretari general del PSOE, ha expressat la seva "tristesa" i ha adreçat "una abraçada a la seva família i als seus éssers estimats en un moment dur". 

Cayo Lara: "Botín no era exactament la 'Marca Espanya'"

Cayo Lara, IU, ha contradit Rajoy i ha afirmat que "Botín no era exactament la 'Marca Espanya' en la seva activitat privada, en la direcció d'un banc, a l'Ibex 35. Ja sabeu que és una obietat que no hem compartit el que ha estat la seva acció en l'àmbit privat. Per a nosaltres no és un referent de la 'Marca Espanya' en aquest sentit. Però dóno el pèsam a la seva família, que és el que correspon en aquest moment, i és el que sento en aquest moment". 

Ignacio González: "Un dels millors banquers d'Europa"

El president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, també ha lamentat la mort de Botín, "un dels millors banquers d'Europa" i també de la història d'Espanya. "Va aconseguir convertir el Santander en un dels millors del món, és una gran pèrdua", ha dit en una entrevista a la COPE. González ha destacat que la notícia ha estat una "sorpresa tremenda". 

Aguirre: "Per això jo deia l'altre dia que no es poden fer plans..."

La presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, també ha expressat la seva sorpresa per la mort "imprevista" del president del Grup Santander i ho ha aprofitat per reiterar -en referència a la possibilitat que ella opti a l'alcaldia de Madrid després del pas enrere de Botella- que en aquesta vida no es poden fer plans.   

"Quan l'altre dia jo deia que no feia plans, que estava en mans de la providència,... doncs això és una demostració per als que som creients de que no som res", ha afirmat Aguirre en una entrevista a la SER. 

Anar al contingut