Barcelona

Mas crida l'Estat a rectificar i donar la veu al poble de Catalunya

En el missatge de la Diada, el president remarca que la "V" demostrarà que "la majoria social que fa possible el procés no defalleix" i alerta que "silenciar la veu d'un poble que vol parlar és un error"

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha remarcat que el govern espanyol té encara una oportunitat per donar la veu al poble de Catalunya. En el missatge institucional de la Diada, Mas ha recordat tant a l'executiu de Mariano Rajoy com a les institucions de l'Estat que "encara són a temps per escoltar el clam pacífic i democràtic d'aquest poble".

La vigília de la tercera manifestació massiva per reivindicar el dret a decidir, amb la "V" de Barcelona, el president ha elogiat la mobilització pacífica dels catalans: "El poble català tornarà a demostrar quina és la via catalana d'entendre la democràcia i la llibertat". A més, ha afegit, amb aquesta mobilització els catalans evidenciaran "que la majoria social que fa possible el procés polític que viu Catalunya no defalleix, sinó que continua més viva i forta que mai". D'aquest esperit, ha dit, "se n'hauria de prendre bona nota".

Mas ha afirmat que el seu compromís per convocar la consulta "és ferm" i ha remarcat que és "un doble error" no deixar convocar un referèndum com el que es vol dur a terme el 9-N. "Silenciar la veu d'un poble que vol parlar és un error; negar el vot a qui veu en les urnes la solució i no pas el problema és un error doble", ha sentenciat.

En un missatge a peu dret al Saló Sant Jordi de la Generalitat, el cap de l'executiu ha remarcat que Catalunya "no vol imposar una decisió sinó "votar i arribar a bons acords per a tothom".

Mas ha reiterat també que el procés català se sustenta en "la majoria social i el consens polític" i ha afegit que la seva voluntat és que "aquesta unitat no s'esquerdi i, fins i tot, es pugui ampliar".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut