Mas diu que la decisió reafirma la manera d'actuar de l'executiu espanyol.
Artur Mas
Barcelona

Mas: "Votarem segur, però hem de fer-ho bé perquè no sigui un bumerang"

El president de la Generalitat garanteix que no es farà enrere i afirma que un cop acordada la data i la pregunta, ara cal una resposta que sigui entesa i acceptada per tothom

RedaccióActualitzat
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha garantit que no es farà enrere i ha refermat que el procés que viu Catalunya es resoldrà votant, i que la via per fer-ho és la consulta convocada el 9-N. Mas ha afirmat en declaracions a Rac1: "Votarem segur", però ha posat èmfasi en explicar que cal fer-ho "amb les màximes garanties democràtiques". Segons Mas, després d'acordar una data i una pregunta, ara cal una resposta que sigui entesa i acceptada per tothom.  

"Això ho resoldrem votant, la via és la consulta, però ho hem de fer bé perquè no sigui un bumerang a sobre nostre, que se'ns giri en contra; això no ho vol ningú", ha dit Mas.

"Vull posar les urnes el 9-N i ho vull fer de tal manera que el resultat s'entengui a tot arreu. Perquè si no, no ho haurem fet com ens cal, ha afegit Mas.

Mas ha demanat confiança a la gent que dubta de la unitat dels partits a favor de la consulta i els ha remès als fets, posant com a exemple el pacte per la data i la pregunta. Segons Mas, després de l'acord del 9-N, "ara hem de ser capaços de tenir la resposta i que no es pugui posar en qüestió, sigui el que sigui".

"De què serviria haver fet tot això si després la resposta no és suficient i no és acceptada? Tindríem una bona pregunta, una bona data, i no una bona resposta", ha conclòs. I ha apuntat que "això és responsabilitat de tots també, no és només una cosa del govern".

Sobre la preparació de la consulta, Mas ha dit que no pot explicar tots els detalls per no donar pistes als que volen posar-hi traves, però que vol que s'entengui que s'han previst tots els problemes que poden sorgir i les seves solucions.

Sobre el "cas Pujol", i en referència a la compareixença de Montoro, Mas ha dit que "nosaltres no podem donar lliçons, però tampoc podem ser alliçonats".

Finalment, preguntat sobre la seva salut, Mas ha desmentit que fos operat del cor, com va sortir publicat la setmana passada, i ha explicat que es va fer una sèrie de proves mèdiques per comprovar el seu estat de salut amb l'arrencada d'un curs en què haurà d'afrontar molt estrès i que afortunadament li van sortir bé. Mas ha afegit que cinc anys enrere ja s'havia fet aquestes proves i ha bromejat: "Jo sempre dic que sóc un president que no faig miracles, però quan vaig llegir que m'havien operat a cor obert, quan la setmana següent ja assistia a actes oficials, vaig pensar que potser sí que en feia, de miracles".

Anar al contingut