La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, en una imatge d'arxiu (EFE)
La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, en una imatge d'arxiu (EFE)
València

Cospedal adverteix l'endemà de la V que quan "desapareix la democràcia vénen les dictadures"

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha advertit aquest divendres que la sobirania nacional i la capacitat de decidir rauen en tot el poble espanyol

RedaccióActualitzat

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha advertit aquest divendres que la sobirania nacional i la capacitat de decidir rauen en tot el poble espanyol, i que quan es nega aquest dret "desapareix la democràcia i l'estat de dret i vénen els totalitarismes i les dictadures". La dirigent popular, que ha fet al·lusió a la Diada, tot i que sense citar-la, ha posat èmfasi que són les Corts les que "fan les lleis" i que ningú pot estar per sobre de la llei.

En aquesta mateixa línia, ha criticat que "alguns volen governar a cop de concentracions i de manifestacions".

"En democràcia es governa amb la llei, no amb concentracions i manifestacions. Això ens porta a temps passats", ha insistit.

Ha assenyalat que "quan algú se situa al marge de la llei o dóna aquest missatge està negant la democràcia, l'estat de dret i la igualtat dels ciutadans davant la llei".

"Quan algú diu als ciutadans que poden incomplir la llei, està enviant la democràcia i l'estat de dret a passeig."

"Quan s'oblida que la democràcia és el que digui el poble, però tot el poble, no només els que volen fer determinades actuacions, vénen les exclusions, els que donen carnets de ciutadans bons o dolents", ha manifestat la dirigent del PP.

Monago: "Els contraris a la consulta ompliríem una V i tot l'abecedari"

Cospedal no ha estat l'única dirigent del PP que ha criticat el procés sobiranista. L'endemà de la gran mobilització al centre de Barcelona, el president del PP d'Extremadura, José Antonio Monago, ha dit que que, si "les avingudes" fossin ocupades pels que "no estan d'acord" amb la consulta sobiranista de Catalunya, no només farien la "V", "sinó tot l'abecedari, a ciutats espanyoles".

Anar al contingut