L'alcalde de Barcelona als estudis de Catalunya Ràdio.
L'alcalde de Barcelona als estudis de Catalunya Ràdio.
Barcelona

Trias demana la dimissió de Moragas pels SMS a Victoria Álvarez sobre el "cas Pujol"

L'alcalde de Barcelona considera que el director de gabinet de Mariano Rajoy ha de dimitir després dels SMS que es va intercanviar amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, considera que el director de gabinet de Mariano Rajoy ha de dimitir després dels SMS que es va intercanviar amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola i que han vist la llum pública.

En una entrevista a "El suplement" de Catalunya Ràdio, Trias retreu a Moragas que animés Victoria Álvarez a denunciar els suposats negocis il·lícits de la família Pujol

En els missagtes, als quals ha tingut accés Televisió de Catalunya, es pot veure com Moragas diu a Victoria Álvarez que si destapava el "cas Pujol" "salvaria Espanya". Trias censura la "utilització grollera" per part de l'Estat d'aquest cas i d'usar-lo "políticament", que ha considerat "molt greu".

"Hi ha gent que no es mereix el lloc que ocupa. En un país normal aquest senyor ja no estaria en el seu lloc"

L'alcalde de Barcelona també ha avisat Mariano Rajoy que "s'ha d'anar amb molt de compte amb la gent de qui t'acompanyes".

A punt per votar

Barcelona estarà a punt per poder votar en la consulta del 9-N. Ho ha assegurat l'alcalde en aquesta entrevista, en què també ha deixat clar que es pot fer una consulta legal.

"Si nosaltres fem una cosa legal, que és el que farem, una llei de consultes legal, i convoquem una consulta legal, el que s'oposa ho ha de tenir molt ben articulat perquè si no pot caure en un delicte"

Trias argumenta que oposar-se a la llei de consultes pot portar a cometre un delicte de prevaricació, ja que el que es convocarà és una consulta i no pas un referèndum: "Quan tu saps que una cosa és legal i la declares il·legal expressament crec que és prevaricar".

El dirigent de CiU ha lamentat la manca de resposta del govern espanyol després de la Diada. Xavier Trias també ha remarcat, però, que ni ell ni el president Mas faran cap acció il·legal el 9-N.

Anar al contingut